Business & Finance Πέμπτη 2/09/2021, 15:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

UBS: Ουδέτερες για την αγορά οι γερμανικές εκλογές

UBS: Ουδέτερες για την αγορά οι γερμανικές εκλογές

Ουδέτερες για τις χρηματιστηριακές αγορές προεξοφλούνται οι επικείμενες εκλογές στη Γερμανία στις 26 Σεπτεμβρίου, όπως επισημαίνει σε σύντομη ανάλυσή της η UBS.

Οι γερμανικές κάλπες, μετά από 16 χρόνια, πρόκειται να βγάλουν ως νικητή τον εκλογών κάποιο άλλο πρόσωπο πέραν της Άγκελα Μέρκελ, η οποία αποχωρεί από την πολιτική μετά τη λήξη της τρέχουσας θητείας της.

«Θα χρειαστεί καιρός για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης, αλλά μόλις γίνει αυτό, πιστεύουμε ότι θα εστιάσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στη διατήρηση της διευκολυντικής δημοσιονομικής πολιτικής, με στόχο την στήριξη της ανάκαμψης» επισημαίνει η UBS. 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, προβάδισμα διαθέτει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) υπό τον Όλαφ Σολτς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) του Άρμιν Λάσετ. 

Η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας θεωρείται σχεδόν δεδομένη, χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή -για πρώτη φορά- και του κόμματος των Πρασίνων.

«Δεν περιμένουμε μεγάλες αντιδράσεις από την αγορά. Επειδή η συμφωνία για τον συνασπισμό μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, ενδεχομένως και μήνες. Οι επενδυτές, επομένως, δεν θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα για ορισμένο καιρό. Αλλά μακροπρόθεσμα, οι πράσινες επενδύσεις θα εκτοξευθούν» σημειώνει η UBS. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News