Business & Finance Τετάρτη 1/09/2021, 18:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έδιναν περισσότερα από 300.000 δολάρια για ψεύτικα έργα του Bansky

Έδιναν περισσότερα από 300.000 δολάρια για ψεύτικα έργα του Bansky

«Μαϊμού» ψηφιακά έργα του Bansky έναντι του ποσού των 300.000 δολαρίων πουλούσε μία ιστοσελίδα, η οποία χρησιμοποιούσε την επωνυμία του διάσημου καλλιτέχνη.

Επρόκειτο, ειδικότερα, για έργα τέχνης, γνωστά και ως NFTs, τα οποία είναι ηλεκτρονικά και διαθέτουν μια μοναδική ψηφιακή υπογραφή, πιστοποιώντας την αυθεντικότητά τους.

Ωστόσο, στην περίπτωση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, η οποία δήθεν πουλούσε έργα του Bansky για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δεν υπήρχε κανένα πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Το όλο ζήτημα, μάλιστα, πήρε διαστάσεις, καθώς οι αγοραστές καλούνταν να καταβάλουν περισσότερα από 300.000 δολάρια για κάθε έργο. 

«Ο Bansky δεν έχει δημιουργήσει κανένα έργο NFT» διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του καλλιτέρχνη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι επίμαχες δημοπρασίες δεν συνδέονται με τον Bansky. 

Σε μια περίεργη εξέλιξη, πάντως, οι αγοραστές των ψευδο-έργων έλαβαν λίγες ημέρες αργότερα ένα μήνυμα, με την υπογραφή Pransky (και όχι Bansky), το οποίο ανέφερε ότι τα χρήματα θα επιστραφούν σ’ ολους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News