Business & Finance Τετάρτη 1/09/2021, 14:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Walmart: Γιατί προσλαμβάνει 20.000 εποχικά εργαζόμενους και αυξάνει τα ωρομίσθια 

Walmart: Γιατί προσλαμβάνει 20.000 εποχικά εργαζόμενους και αυξάνει τα ωρομίσθια 

Την πρόθεσή της να προσλάβει 20.000 εποχικούς εργαζόμενους και να αυξήσει τις αποδοχές τους ανακοίνωσε η Walmart, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ανταπεξέλθει στη μεγάλη ζήτηση που αναμένει κατά την περίοδο των γιορτών. 

Οι εργαζόμενοι αυτοί θα απασχοληθούν αποκλειστικά στην εφοδιαστική αλυσίδα της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής πώλησης στον κόσμο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, σε περισσότερα από 250 καταστήματα Walmart και κέντρα διανομής Sam’s Club, στα κέντρα φόρτωσης και στα γραφεία μεταφορών.  

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ωρομίσθιο θα ανέλθει στα 20,37 δολάρια, από 15,25 δολάρια που είχε ανακοινώσει ότι είναι το ύψος του ωρομίσθιου για τους εργαζόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Η κίνηση αυτή της Walmart έρχεται εν μέσω έντονων ανησυχιών στις ΗΠΑ από τους εμπόρους λιανικής πώλησης, ότι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους αρκετό προσωπικό προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη κίνηση της εορταστικής περιόδου. Η έλλειψη αυτή σε προσωπικό έχει αναγκάσει τους εργοδότες να ανεβάσουν τις αποδοχές των εργαζόμενων, ως κίνητρο για να τους προσελκύσουν.

Πέρυσι οι αμερικανικές εταιρείες προέβησαν σε παρόμοιες κινήσεις προσλαμβάνοντας εποχικούς εργαζόμενους, θέλοντας να ενισχύσουν τα κέντρα διανομής και να μειώσουν τους χρόνους παράδοσης, καθώς οι αγορές μέσω διαδικτύου αυξήθηκαν έντονα εξαιτίας της πανδημίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News