Business & Finance Παρασκευή 4/12/2020, 21:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα εταιρεία μετά από 45 χρόνια για έναν εκ των ιδρυτών της Apple 

Νέα εταιρεία μετά από 45 χρόνια για έναν εκ των ιδρυτών της Apple 

Σε νέο επιχειρηματικό βήμα προχωράει ένας εκ των ιδρυτών της Apple, 45 χρόνια μετά την ίδρυση της τεχνολογικής εταιρείας στο γκαράζ των γονιών του Στιβ Τζομπς, η οποία ήταν προορισμένη για να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο. 

Ο λόγος για τον Στιβ Βόζνιακ, του οποίου αυτή τη φορά το επιχειρηματικό εγχείρημα αφορά την «πράσινη» τεχνολογία και αυτήν του blockchain.

Το όνομα της νέας μνηστής Efforce, η οποία μετά από ένα χρόνο στην αφάνεια, σήμερα αποφάσισε να συστηθεί στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Efforce επί της ουσίας είναι ένα marketplace για χρηματοδότηση σε «πράσινες» βιομηχανικές ή εταιρικές κατασκευές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι επενδυτές μπορούν να συμμετάσχουν σε ενεργειακά αποδοτικά έργα, τα οποία θα τους εξασφαλίζουν αποδόσεις σε μορφή tokens, ενώ οι εταιρείες δύνανται να επωφεληθούν από τις βελτιώσεις αυτές χωρίς κόστος». 

Το κρυπτονόμισμα της Efforce  με την ονομασία WOZX, παρουσιάσθηκε χθες στην πλατφόρμα για αποκεντρωμένα νομίσματα HBTC, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα λανσαριστεί στην πλατφόρμα Bithumb Global. 

Σύμφωνα με τον Βόζνιακ, «η κατανάλωση ενέργειας και οι εκπομπές CO 2 παγκοσμίως έχουν αυξηθεί εκθετικά, οδηγώντας σε κλιματικές αλλαγές και ακραίες συνέπειες για το περιβάλλον μας. Μπορούμε να βελτιώσουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα και να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας χωρίς να αλλάξουμε τις συνήθειες μας. Μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον απλά κάνοντας περισσότερες ενεργειακές βελτιώσεις».

Όπως τόνισε  δημιούργησε την Efforce ούτως ώστε «να είναι η πρώτη αποκεντρωμένη πλατφόρμα που θα επιτρέπει σε όλους να συμμετάσχουν και να επωφελούνται οικονομικά από τα έργα ενεργειακής απόδοσης ανά τον κόσμο και να δημιουργούν ουσιαστικές περιβαλλοντικές αλλαγές».

moneyreview.gr με πληροφορίες από το CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News