Business & Finance Δευτέρα 30/08/2021, 15:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσο κοστίζουν στην τσέπη μας τα ερωτικά «ραντεβουδάκια»

Γιατί οι Αμερικανοί στρέφονται στα e-ραντεβού

Πόσο κοστίζουν στην τσέπη μας τα ερωτικά «ραντεβουδάκια»

Σχεδόν 700 δολάρια ετησίως κοστίζουν στο μέσο Αμερικανό τα ερωτικά ραντεβού, όπως προκύπτει από έρευνα της LengindTree για το 2019. Πρόκειται για ένα ποσό αρκετά υψηλό, ιδίως αν λάβουμε υπόψη τις οικονομικές δυσχέρειες εκατομμυρίων ανθρώπων σ’ όλη τη χώρα.

Ωστόσο, όπως συνέβη και στην περίπτωση της εργασίας, όπου η πανδημία οδήγησε στην υιοθέτηση της τηλεργασίας, το τελευταίο διάστημα η υγειονομική κρίση έχει φέρει στο προσκήνιο νέες μορφές ραντεβού, αρκετά πιο οικονομικές.

Είναι τα λεγόμενα υβριδικά «ραντεβουδάκια», τα οποία πραγματοποιούνται μέσω βίντεο ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων. Στις αρχές της πανδημίας, χαρακτηριστικά, σχεδόν κανένας από τους χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής Hinge δεν επέλεγε το ψηφιακό ραντεβού.

Σήμερα, σχεδόν οι μισοί χρήστες (44%) προτιμούν για διάφορους λόγους ένα video-ραντεβού. Εξ αυτούς, μάλιστα, το 65% διαμηνύει ότι θα διατηρήσει αυτή τη συνήθεια, ακόμη και μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης. 

Ταυτόχρονα, από τα στοιχεία της dating app, εξάγεται το συμπέρασμα ότι η στροφή προς τα ψηφιακά ραντεβού απορρέει κι από τις ανησυχίες πολλών χρηστών ως προς τις επικοινωνιακές τους ικανότητες.

Εν ολίγοις, φοβούνται ότι μια κατ’ ιδίαν συνάντηση ελλοχεύει τον κίνδυνο ενός καταστροφικού ραντεβού, σ’ αντίθεση με τα ηλεκτρονικά μέσα τα οποία παρέχουν μεγαλύτερο αίσθημα «ασφάλειας» και αυτοπεποίθησης κατά την πρώτη γνωριμία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από axios

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News