Business & Finance Κυριακή 29/08/2021, 22:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιαπωνία: Εκκλήσεις για νέο οικονομικό πακέτο στήριξης

Ιαπωνία: Εκκλήσεις για νέο οικονομικό πακέτο στήριξης

Ένα νέο πακέτο οικονομικών κινήτρων αξίας «αρκετών δεκάδων τρισεκατομμυρίων γιεν» θα πρέπει να εγκρίνει το συντομότερο δυνατό η Ιαπωνία. Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο Φούμιο Κισίντα, ο οποίος προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός στις προσεχείς εκλογές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei, σήμερα Κυριακή.

Ο Κισίντα, πρώην υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι θα διεκδικήσει από τον πρωθυπουργό Γιοσιχίντε Σούγκα την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, την ώρα που ο Σούγκα καταβάλλει προσπάθειες να ενισχύσει τα ποσοστά του πριν από τις εκλογές.

Όποιος επικρατήσει στις αρχαιρεσίες του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αναλάβει την πρωθυπουργία της Ιαπωνίας, από τη στιγμή που το κυβερνών κόμμα διατηρεί την πλειοψηφία στο χαμηλότερο σώμα του κοινοβουλίου. Εκείνος που θα αναλάβει την ηγεσία του LDP είναι και αυτός που θα αναλάβει να το οδηγήσει στις γενικές εκλογές έως τις 28 Νοεμβρίου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Κισίντα ανέφερε ότι το νέο πακέτο μέτρων στήριξης θα περιλαμβάνει βοήθεια για όλους τους οικονομικούς κλάδους και τις περιοχές που χρειάζονται οικονομική ενίσχυση εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Nikkei

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News