Business & Finance Κυριακή 29/08/2021, 21:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tesla: Συζητήσεις για κατασκευή εξαρτημάτων στην Ινδία

Tesla: Συζητήσεις για κατασκευή εξαρτημάτων στην Ινδία

Σε συζητήσεις με τουλάχιστον τρεις προμηθευτές εξαρτημάτων αυτοκινήτων στην Ινδία βρίσκεται η Tesla, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της να εισχωρήσει στην αγορά της ασιατικής χώρας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ινδική εφημερίδα Economics Times.

Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε αναζήτηση βασικών ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών και μηχανικών εξαρτημάτων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές με γνώση επί του θέματος. Η γκάμα των εξαρτημάτων περιλαμβάνει από πίνακες οργάνων, παρμπρίζ, διαφορικά φρένα, μέχρι γρανάζια και ηλεκτρικά καθίσματα.

Όπως αναφέρουν οι Economics Times, οι ινδικές εταιρείες Sona Comstar, Sandhar Technologies και Bharat Forge προμηθεύουν ήδη με εξαρτήματα την Tesla.

Τον περασμένο Ιούλιο ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ, δήλωσε ότι ένα εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων Tesla στην Ινδία είναι πολύ πιθανό, εάν η εταιρεία αρχίσει να πουλάει εισαγόμενα οχήματα στην ασιατική χώρα.

Επί του παρόντος η εταιρεία ασκεί πιέσεις για χαμηλότερους φόρους στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων στην Ινδία καθώς εξετάζει τα σχέδια επέκτασής της στην ασιατική χώρα, μία από τις μεγαλύτερες αναδυόμενες αγορές αυτοκινήτων στον κόσμο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Economics Times

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News