Business & Finance Παρασκευή 27/08/2021, 16:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Μικρά κέρδη στο ξεκίνημα – «Πολιορκεί» τις 15.000 μονάδες ο Nasdaq

Εν όψει της ομιλίας του Τζερόμ Πάουελ

Wall Street: Μικρά κέρδη στο ξεκίνημα – «Πολιορκεί» τις 15.000 μονάδες ο Nasdaq

Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να περιμένουν την ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, ο οποίος πρόκειται να ανοίξει τα χαρτιά του για τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,19% και διαμορφώνεται στις 35.280 μονάδες, ενώ ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 αυξάνεται κατά 0,28% και τις 4.482 μονάδες.

Από την πλευρά του, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο κατά 0,24% και αναρριχάται στις 14.981 μονάδες, πολύ κοντά στο ψυχολογικό σημείο των 15.000 μονάδων. 

Από το ψηφιακό βήμα του τραπεζικού συνεδρίου Jackson Hole, ο Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσει να μειώνεται εντός του 2021. 

Ένα ζήτημα άκρως σημαντικό τόσο για τα αμερικανικά όσο και για τα διεθνή χρηματιστήρια, τα οποία εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκονται σταθερά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, χάρη στις υπερχαλαρές νομισματικές πολιτικές των κεντρικών τραπεζών.

Πέραν της Federal Reserve, το σημερινό κλίμα επηρεάζεται κι από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, με τις ανησυχίες των Δυτικών για την κατάσταση στο Αφγανιστάν να εντείνονται σημαντικά, μετά την χθεσινή διπλή έκρηξη, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους και 18 Αμερικανούς. 

Όσον αφορά το ταμπλό της Wall Street, η μετοχή της Gap ενισχύεται σχεδόν κατά 5%, χάρη στα θετικά οικονομικά μεγέθη του β’ τριμήνου. Αντίθετα, η μετοχή της Peloton υποχωρεί κατά 7% εξαιτίας των αδύναμων εταιρικών αποτελεσμάτων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News