Business & Finance Πέμπτη 26/08/2021, 11:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο επικεφαλής της Delta Airlines αρνείται να πει τη μετάλλαξη με το όνομά της

Ο επικεφαλής της Delta Airlines αρνείται να πει τη μετάλλαξη με το όνομά της

Δεν είναι σίγουρα ευχάριστο η εμπορική επωνυμία της επιχείρησής του να συνδεθεί ξαφνικά με κάτι που απειλεί την ανθρωπότητα. Το γνωρίζει καλά αυτό η Delta Airlines, μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με την απόφαση του ΠΟΥ να ονομάσει το στέλεχος του νέου κορωνοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, Δέλτα. 

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει γίνει πλέον κυρίαρχη σε πολλές χώρες του πλανήτη. Και καθώς είναι άκρως μεταδοτική θέτει εμπόδια στις προσπάθειες να μπει φρένο στην εξάπλωση του ιού και να πούμε οριστικό αντίο στην πανδημία. Είναι μία μεγάλη πρόκληση και για τις αεροπορικές. Αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Delta Airlines, Εντ Μπάστιαν, και άλλα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας αρνούνται πεισματικά να την πουν με το κοινό όνομά της. 

Σε επιστολή που απέστειλε στο προσωπικό, με την οποίο γνωστοποιεί ότι όσοι εργαζόμενοι είναι ανεμβολίαστοι θα έχουν πρόσθετη χρέωση 200 δολαρίων τον μήνα, ο Μπάστιαν χρησιμοποιεί την επιστημονική ονομασία της μετάλλαξης B.1.617.2 ή σκέτο τον όρο «μετάλλαξη». 

«Τις τελευταίες εβδομάδες η μάχη έχει αλλάξει με την άνοδο του στελέχους B.1.617.2 – μίας πολύ επιθετικής μορφής του ιού» γράφει στην επιστολή. «Ο υπεύθυνος Υγείας της εταιρείας, Δρ. Χένρι Τινγκ, περιγράφει τη μετάλλαξη ως έναν “πύραυλο” που κυκλοφορεί ταχύτατα, ειδικά μεταξύ των μη εμβολιασμένων» προσθέτει. 

Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ο Μπάστιαν είχε παραδεχθεί την επιθυμία του να μην συνδεθεί με κανένα τρόπο το όνομα της εταιρείας με τη μετάλλαξη. «Αναφερόμαστε σε αυτή απλώς ως μετάλλαξη» είχε πει. Από την πλευρά του και ο Τινγκ είχε αστειευθεί με ανάρτησή του στο Twitter γράφοντας «προτιμούμε να την αποκαλούμε B.1.617.2 γιατί είναι τόσο πιο απλό και ευκολομνημόνευτο». 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News