Business & Finance Τετάρτη 25/08/2021, 13:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τριντό: Θέλει να μπλοκάρει την είσοδο ξένων στην αγορά κατοικιών για 2 χρόνια

Τριντό: Θέλει να μπλοκάρει την είσοδο ξένων στην αγορά κατοικιών για 2 χρόνια

Να απογορεύσει τις αγορές κατοικιών στη χώρα από ξένους υπηκόους για δύο χρόνια, εφόσον επανεκλεγεί, δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό. 

Η δέσμευση αυτή έρχεται καθώς το θέμα της στέγασης έχει αναχθεί σε κορυφαίο ζήτημα αντιπαράθεσης στην προεκλογική ατζέντα, αλλά και σε πηγή έντονη δυσφορίας για μεγάλη μερίδα των πολιτών. Οι τιμές κατοικίας στον Καναδά έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Σύμφωνα με στοιχεία της Καναδικής Ένωσης Real Estate η μέση τιμή τον Μάρτιο ήταν 716.000 δολάρια Καναδά (568.000), έχοντας αυξηθεί κατά 31,6% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Τον Ιούλιο είχε υποχωρήσει στα 662.000 δολάρια Κανάδα, αλλά και πάλι ήταν 22% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι. 

«Εάν δουλεύεις σκληρά, εάν αποταμιεύεις, τότε θα πρέπει να μπορείς να πετύχεις το όνειρο να έχεις το δικό σου σπίτι. Αλλά για πραγματικά πολλούς ανθρώπους, αυτό δεν είναι εφικτό. Και αυτό θα πρέπει να αλλάξει» είπε σε προεκλογική του ομιλία στο Οντάριο ο Τριντό. Σημείωσε δε ότι θα πρέπει να γίνει κάτι ώστε να «μην παρκάρει ο ξένος πλούτος σε σπίτια στα οποία θα έπρεπε να μένουν άνθρωποι». 

Οι ξένοι αγοραστές έχουν κάνει «απόβαση» στον Καναδά τα τελευταία χρόνια. Το 2015 σύμφωνα με τη Financial Post οι Κινέζοι ήταν το 1/3 των αγοραστών κατοικιών στο Βανκούβερ και το 14% στο Τορόντο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
arrow-top