Business & Finance Δευτέρα 23/08/2021, 11:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Πεκίνο μπλόκαρε την εισαγωγή μεγάλης εταιρείας μικροτσίπ στο χρηματιστήριο

Το Πεκίνο μπλόκαρε την εισαγωγή μεγάλης εταιρείας μικροτσίπ στο χρηματιστήριο

Στον πάγο μπαίνουν τα σχέδια της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD για αρχική δημόσια εγγραφή της μονάδας κατασκευής μικροεπεξεργαστών. Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο ανεβλήθη, καθώς οι αρχές του Πεκίνου διέταξαν έρευνα για την νομική εταιρεία που έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου στη διαδικασία.

Η BYD είχε καταθέσει από τον περασμένο Μάιο τα σχετικά έγγραφα για την εισαγωγή της μονάδας στο χρηματιστήριο ChiNext. Το Σαββατοκύριακο ωστόσο το Χρηματιστήριο Σένζεν ανακοίνωσε ότι οι αρχές έχουν ανοίξει έρευνα για την Beijig Tian Yuan La Firm, ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία νομικών υπηρεσιών για επιχειρήσεις, σχετικά με το ρόλο της στην αρχική δημόσια εγγραφή. Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες. 

Η BYD Semiconductor στόχευε να αντλήσει 421 εκατ. δολάρια από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Σχεδίαζε δε να επενδύσει τα κεφάλαια αυτά για την αύξηση της παραγωγής μικροεπεξεργαστών για τη βιομηχανία αυτοκινήτου, σε μία περιόδο κατά την οποία καταγράφεται μεγάλο έλειμμα παγκοσμίως. Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος κινεζικός κατασκευαστής μικροτσίπ για οχήματα.  

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News