Business & Finance Πέμπτη 19/08/2021, 18:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πιο χαρούμενη χώρα του κόσμου θέλει να βελτιώσει τη ζωή των παιδιών

Η πιο χαρούμενη χώρα του κόσμου θέλει να βελτιώσει τη ζωή των παιδιών

Η πιο χαρούμενη χώρα του κόσμου έχει βάλει ως στόχο να βελτιώσει έτι περισσότερο τη ζωή των μελλοντικών γενιών, αναζητώντας έξτρα κονδύλια για την αναβάθιση του βιοτικού επιπέδου των παιδιών.

Ο λόγος για τη Φινλανδία, η οποία ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει διεξοδικά όλες τις δαπάνες που αφορούν τα παιδιά, σε μια προσπάθεια να επαναξιολογηθούν και να αναθεωρηθούν οι στόχοι για το επίπεδο ζωής των ανηλίκων.

«Πρέπει να κουνήσουμε όλο το σιλό, επειδή το ευ ζην των παιδιών συνίσταται σ’ ένα συνολικό πακέτο» τόνισε η 37χρονη υπουργός Οικονομικών, Annika Saarikko.

Μεταξύ άλλων, βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να βρεθούν οι δαπάνες, οι οποίες δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα ή δεν ανταποκρίνονται στον στόχο τους.

Μόλις γίνει αυτό, τότε το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταρτίσει ένα νέο σχέδιο δαπανών, το οποίο θα έχει μεγαλύτερη στόχευση στην στήριξη των παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι η κεντροαριστερή κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας υιοθέτησε το 2020 μια σειρά μέτρων καταπολέμησης του δημογραφικού προβλήματος, θεσπίζοντας -μεταξύ άλλων- ίσα δικαιώματα στους δύο γονείς.

Η Φινλανδία, σύμφωνα με την ετήσια καταμέτρηση του Bloomberg, βρίσκεται σταθερά στην 1η θέση παγκοσμίως όσον αφορά τους πλέον χαρούμενους και ευτυχισμένους κατοίκους. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News