Business & Finance Πέμπτη 19/08/2021, 13:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sachs: Εξαγοράζει την ΝΝ Investment έναντι 1,6 δισ. ευρώ

Goldman Sachs: Εξαγοράζει την ΝΝ Investment έναντι 1,6 δισ. ευρώ

Ενισχύει την παρουσία της στην διαχείριση ενεργητικού της Ευρώπης η Goldman Sachs. Συμφώνησε να εξαγοράσει τη σχετική μονάδα του ολλανδικού ασφαλιστικού κολοσσού NN έναντι 1,87 δισ. δολαρίων (1,6 δισ. ευρώ). 

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα σχεδιάζει να συγχωνεύσει την NN Investment Partners με τον δικό της βραχίονα Goldman Sachs Asset Management προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε μία μεγαλύτερη δεξαμενή θεσμικών επενδυτών και επενδυτών λιανικής στην Ευρώπη και να ενισχύσει τα προϊόντα που προσφέρει σε ευρωπαϊκές μετοχές, χρέος επενδυτικής διαβάθμισης και πράσινα ομόλογα. 

Η NN Investment έχει το 75% των τοποθετήσεών της σε ομόλογα. Τα υπόλοιπα μοιράζονται σε μετοχές και χαρτοφυλάκια πολλαπλών επενδύσεων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και εμπορεύματα. 

Η GSAM από την πλευρά της επιβλέπει στοιχεία ενεργητικού αξίας 2,3 τρισ. δολαρίων παγκοσμίως, έχοντας τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα, private equity και εμπορεύματα. Η εξαγορά θα προσθέσει στο σύνολο περί τα 350 δισ. δολάρια. Θα διπλασιάσει μάλιστα το υπό διαχείριση ενεργητικό της στην Ευρώπη σε πάνω από 600 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News