Business & Finance Τρίτη 17/08/2021, 17:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Σε υψηλό 4 μηνών η παραγωγή στα εργοστάσια

ΗΠΑ: Σε υψηλό 4 μηνών η παραγωγή στα εργοστάσια

Την καλύτερη επίδοση των τελευταίων τεσσάρων μηνών κατέγραψε η παραγωγή των αμερικανικών εργοστασίων, η οποία ανέκαμψε άνω των προ-πανδημίας επιπέδων.

Πιο συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης αυξήθηκε κατά 1,4% τον Ιούλιο του 2021 έναντι οριακής πτώσης (-0,3%) τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Λαμβάνοντας υπόψη και τους κλάδους εξόρυξης και κοινής ωφέλειας, η παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,9%.

Οι αναλυτές του πρακτορείου Bloomberg ανέμεναν άνοδο κατά 0,7% και κατά 0,5%, αντίστοιχα. Τα καλύτερα του αναμενομένου μεγέθη αποτελούν συνέπεια της «έκρηξης» στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας (11,2%).

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η καλή εικόνα της εργοστασιακής παραγωγής οφείλεται στις επιχειρηματικές δαπάνες, στην αυξημένη καταναλωτική ζήτηση και τα ελάχιστα αποθέματα, κάτι το οποίο βέβαια συμβάλλει και στην αύξηση των τιμών.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την στιγμή οι «ανοιχτές» θέσεις εργασίας στον κλάδο της αμερικανικής μεταποίησης αριθμούν σε 826.000, αριθμός ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News