Business & Finance Τρίτη 17/08/2021, 13:12
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Η πτήση της Turkish Airlines που πρωταγωνιστεί στα διεθνή μέσα

Η πτήση της Turkish Airlines που πρωταγωνιστεί στα διεθνή μέσα

Την ώρα που στρατιωτικά και επιβατικά αεροσκάφη πάλευαν να φύγουν από την Καμπούλ, ένα αεροπλάνο των Turkish Airlilnes προσπαθούσε να μπει στην αφγανική πρωτεύουσα. 

Η πτήση 706 αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης το πρωί της Δευτέρας με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με το Flightradar24. Ήταν ένα δρομολόγιο που πραγματοποιούσε ο τουρκικός αερομεταφορέας τακτικά όλο το καλοκαίρι και κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Η αφγανική πρωτεύουσα είναι ένας από τους περισσότερους από 300 προορισμούς της εταιρείας στη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία. Αλλά δεν ήταν καθόλου αυτονόητο ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και χθες, Δευτέρα, μία ημέρα κατά την οποία επικράτησαν σκηνές πανικού και χάους στο αεροδρόμιο.

Αφού εισήλθε στον αφγανικό ενάριο από το γειτονικό Τουρκμενιστάν το Boeing 777 των Turkish Airlines συνέχισε την πτήση του προς την Καμπούλ. Αντί όμως να προσγειωθεί στον τερματικό σταθμό για τα εμπορικά αεροσκάφη, προτίμησε ένα τμήμα που χρησιμοποιείται κυρίως από τον στρατό, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Flightradar24. 

Έφτασε στις 07:45 και είχε προγραμματιστεί να αρχίσει την επιστροφή του στις 08:15. Τελικά φαίνεται να απογειώθηκε στη 1 το μεσημέρι. Έφυγε με 324 επιβάτες σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα. Η πεντάωρη πτήση δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, καθώς διέσχιζε το Αφγανιστάν, το Τουρκμενιστάν, τη Γεωργία για να εισέλθει τελικά και πάλι σε τουρκικό εναάεριο χώρο. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News