Business & Finance Δευτέρα 16/08/2021, 13:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο 27χρονος που έγινε δισεκατομμυριούχος χάρη σε ένα… αλλεργικό σοκ

Ένας από τους νεότερους αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους

Ο 27χρονος που έγινε δισεκατομμυριούχος χάρη σε ένα… αλλεργικό σοκ

Ήταν το έτος 2015, όταν ο Johnny Boufarhat υπέστη ένα σπάνιο αλλεργικό σοκ, το οποίο αδρανοποίησε σε μεγάλο ποσοστό το ανοσοποιητικό του σύστημα. Αποτέλεσμα ήταν ο ίδιος να κλειστεί στο σπίτι, αποφεύγοντας τις κοινωνικές επαφές, καθώς το οποιοδήποτε μικρόβιο μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

Ωστόσο, ο αναγκαστικός εγκλεισμός είχε και μία απρόσμενα θετική εξέλιξη. Τον έκανε εξαιρετικά πλούσιο, μ’ έναν τραπεζικό λογαριασμό πολλών – πολλών μηδενικών. Πώς έγινε αυτο;

Στις αρχές του 2019, ο Johnny Boufarhat, ορμώμενος από την ανάγκη για κοινωνικοποίηση, ξεκίνησε να γράφει έναν κώδικα για τη δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας συζητήσεων και εκδηλώσεων. Το όλο εγχείρημα, μάλιστα, σχεδιαζόταν και υλοποιούταν από την κουζίνα του διαμερίσματός του.

Επρόκειτο, συγκεκριμένα, για μία πλατφόρμα, ονόματι Hopin, στην οποία οι συμμετέχοντες μπορούσαν να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων διαδικτυακών συνεδρίων και εκδηλώσεων. Ό,τι δηλαδή, θα έκαναν και στους διαδρόμους ή τον προαύλιο χώρο ενός μεγάλου συνεδριακού κέντρου. 

Και το στοίχημα του Johnny «έπιασε». Αυτόν τον μήνα, ενδεικτικά, η Hopin Ltd κατάφερε να προσελκύσει κεφάλαια 450 εκατ. δολαρίων από διάφορους επενδυτές, με αποτέλεσμα η αξία της εταιρείας να υπολογίζεται σε περίπου 7,8 δισ. δολάρια. Ο 27χρονος διαθέτει μετοχές, αξίας 3,2 δισ. δολαρίων, γεγονός το οποίο τον καθιστά ως έναν από τους νεότερους σε ηλικία αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους. 

Φυσικά, ο Boufarhat ήταν και πολύ τυχερός, καθώς η προσωπική του ανάγκη για κοινωνικοποίηση συνέπεσε με την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία ανάγκασε εκατομμυρία ανθρώπους ανά τον κόσμο να στραφούν στην -υγειονομικά ασφαλή- «αγκαλιά» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της τηλεργασίας, της τηλεκπαίδευσης κοκ.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις αρχές του 2020, η Hopin απασχολούσε μόλις έξι εργαζόμενους. Σήμερα, οι υπάλληλοι ξεπερνούν τους 800, με το μερίδιο αγοράς να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο μέσω μιας σειράς εξαγορών και εταιρικών deals. 

Όχι και άσχημα για ένα παιδί, το οποίο γεννήθηκε στην Αυστραλία από γονείς μετανάστες και το οποίο στην εφηβία του αποφάσισε να μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και να σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News