Business & Finance Παρασκευή 13/08/2021, 18:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η συγγνώμη της Ryanair στο 12χρονο αγόρι με αυτισμό

Η συγγνώμη της Ryanair στο 12χρονο αγόρι με αυτισμό

Συγγνώμη από ένα 12χρονο παιδί με αυτισμό έσπευσε να ζητήσει η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair, η οποία ανάγκασε το μικρό αγόρι να υποβληθεί σε τεστ Covid, παρά την περί αντιθέτου οδηγία του θεράποντα ιατρού.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Βαλένθια της Ισπανίας, όταν ο 12χρονος μαζί με την οικογένειά του προσπάθησε να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από ολιγοήμερες διακοπές.

Το προσωπικό της low cost εταιρείας ζήτησε από τον 12χρονο αρνητικό τεστ κορωνοϊού, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, χωρίς την προσκόμιση του εγγράφου -κάτι το οποίο επιτάσσει η νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κι αυτό, μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας του μικρού επέδειξε στους υπεύθυνους της Ryanair χαρτί από τον θεράποντα ιατρό του 12χρονου, με βάση το οποίο εξαιρείται από την υποχρέωση διενέργειας τεστ Covid. 

Τελικά, η οικογένεια δέχθηκε να γίνει το τεστ. Όμως, το μικρό αγόρι άρχισε να αγνώνεται, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε κλάματα, ενόσω υποβαλλόταν στην εξέταση.

Κατόπιν εορτής, η διοίκηση της Ryanair ζήτησε συγγνώμη από τον 12χρονο και την οικογένεια του, δηλώντας λύπη για το «άγχος που προκλήθηκε».

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News