Business & Finance Παρασκευή 13/08/2021, 14:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Virgin: Ο Μπράνσον «ξεφορτώθηκε» μετοχές αξίας 300 εκατ. δολαρίων

Πτώση 4,3% για τη μετοχή της εταιρείας

Virgin: Ο Μπράνσον «ξεφορτώθηκε» μετοχές αξίας 300 εκατ. δολαρίων

Μετοχές της Virgin Galactic, αξίας περίπου 300 εκατ. δολαρίων, διέθεσε προς πώληση ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος φιλοδοξεί να καταστεί ο «βασιλιάς» του διαστημικού τουρισμού.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος «ξεφορτώθηκε» σχεδόν 10,5 εκατ. μετοχές ή αλλιώς το 4% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας του, με αποτέλεσμα να διαθέτει πλέον λιγότερο από το 20% (18% των μετοχών).

Σύμφωνα με στέλεχος της Virgin, η άντληση της ρευστότητας αποσκοπεί στην χρηματοδότηση των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του Μπράνσον, όπως και στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. 

Μετά την πώληση των 10,5 εκατ. μετοχών, η αξία της μετοχής της Virgin υποχώρησε κατά 4,3% στην προ-αγορά (pre market) του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο, ο Μπράνσον έγινε ο πρώτος κοινός «θνητός» (δηλαδή ο πρώτος μη αστροναύτης), ο οποίος ταξίδεψε στο διάστημα, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την καθιέρωση του διαστημικού τουρισμού. 

Λίγες ημέρες αργότερα, ακολούθησε και ο Τζεφ Μπέζος, ο οποίος επίσης έφθασε στα όρια του διαστήματος με το σκάφος της Blue Origin. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News