Business & Finance Τετάρτη 11/08/2021, 20:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Virgin Galactic: Γιατί η μετοχή της κάνει «βύθιση» 14%

Virgin Galactic: Γιατί η μετοχή της κάνει «βύθιση» 14%

Έντονες πιέσεις δέχεται σήμερα Τετάρτη η μετοχή της Virgin Galactic, μετά την υποβάθμισή της από τη Morgan Stanley, υποχωρώντας κατά 14%. Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προχώρησε σε αυτή την αξιολόγηση, αφότου η εταιρεία αποφάσισε να προσεδαφιστεί το μοναδικό της διαστημόπλοιο, το Eve, για βελτιώσεις που θα διαρκέσουν οκτώ μήνες αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο. 

Σύμφωνα με την αναλύτρια της τράπεζας Κριστίν Λάιβαγκ, η μετοχή της διαστημικής εταιρείας του κροίσου Ρίτσαρντ Μπράνσον αναμένεται να πέσει στα 25 δολάρια, 6,6% πιο χαμηλά από το επίπεδο που διαπραγματεύεται μετά τη σημερινή «βύθιση».

Κατά τη διάρκεια της περιόδου συντήρησης, η Virgin Galactic δεν θα πραγματοποιεί διαστημικές πτήσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με το StreetInsider.

Ενώ η αναλύτρια της Morgan Stanley το βλέπει θετικά καθώς η εταιρεία επενδύει στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης δυναμικότητάς της στο διάστημα, επισήμανε ότι τέτοιες επενδύσεις απαιτούν χρόνο. Οι προγραμματισμένες βελτιώσεις θα επιτρέψουν στο διαστημόπλοιο να πετάει περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα. 

Σύμφωνα με τη Λάιβαγκ, άλλη μια επιτυχημένη πτήση θα μπορούσε να λειτουργήσει καταλυτικά για τη μετοχή της εταιρείας.
Εκτός από το Eve, η Virgin Galactic διαθέτει επί του παρόντος ένα επιχειρησιακό διαστημόπλοιο, το Unity, στο οποίο σύντομα θα γίνουν επίσης βελτιώσεις. Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης ένα διαστημόπλοιο κατηγορίας Delta, το οποίο θα μπορεί να ανακάμπτει σε διάστημα μιας εβδομάδας μετά από μια πτήση στο διάστημα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News