Business & Finance Τετάρτη 11/08/2021, 13:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ίλον Μασκ: Μπορούμε να φτιάξουμε τις νέες διαστημικές στολές για τη NASA

Ίλον Μασκ: Μπορούμε να φτιάξουμε τις νέες διαστημικές στολές για τη NASA

Η Space X του Ίλον Μασκ έχει ήδη αναλάβει να ετοιμάσει την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη κερδίζοντας ένα πολύκροτο συμβόλαιο, που διεκδίκησε με πάθος (και δικαστικά μέσα) και η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος. Σύμφωνα με τον Μασκ όμως είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη NASA και για κάτι ακόμη: τις στολές νέας γενιάς των αστροναυτών. 

H NASA έχει δαπανήσει περισσότερα από 420 εκατ. δολάρια για τις ειδικές στολές των αστροναυτών από το 2007 και έχει σχεδιάσει να ξοδέψει επιπλέον 625 εκατ. δολάρια μέσα στα επόμενα χρόνια. Έκθεση επιθεωρητών ωστόσο επισημαίνει ότι ακόμη με τις δαπάνες άνω των 1 δισ. δολαρίων ενδεχομένως οι στολές να μην είναι έτοιμες πριν από τον Απρίλιο του 2025.

Η NASA αναγνώρισε ότι το σχετικό πρόγραμμα έχει μείνει πίσω και τότε ο Μασκ έσπευσε να γράψει στο Twitter: «Η SpaceX θα μπορούσε να το κάνει, αν χρειαστεί».

Η εταιρεία του Μασκ έχει ήδη αναπτύξει ειδικές στολές για τους αστροναύτες της που είναι σε τροχιά με το Crew Dragon. Πρωταρχικός στόχος είναι η προστασία των αστροναυτών σε περίπτωση φωτιάς μέσα στο αεροσκάφος ή εάν υπάρξει αποσυμπίεση στην καμπίνα. Πρέπει όμως οι αστροναύτες με αυτές τις στολές να μπορούν να επιβιώσουν και εκτός διαστημικού αεροσκάφους. Η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά περίπλοκη. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News