Business & Finance Τρίτη 10/08/2021, 22:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Citigroup: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε ορισμένες εγκαταστάσεις της

Citigroup: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε ορισμένες εγκαταστάσεις της

Η μία μετά την άλλη οι αμερικανικές εταιρείες καθιστούν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στα γραφεία. Σε αυτή τη λίστα ήρθε να προστεθεί και η  Citigroup, η οποία θα απαιτήσει από τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στα κεντρικά της γραφεία στη Νέα Υόρκη και σε κάποιες άλλες πόλεις να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19, όπως έκανε γνωστό η επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού της τράπεζας, Σάρα Ουέστερ, σε ανάρτησή της στο LinkedIn.

Η τράπεζα αναμένει ότι οι υπάλληλοι θα αρχίσουν να επιστρέφουν στο γραφείο για τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα από τις 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ανάρτηση.

Η απόφαση της τράπεζας αφορά επίσης τους εργαζόμενους στα γραφεία στο Σικάγο, στη Βοστώνη, τη Φιλαδέλφεια και την Ουάσιγκτον, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική εξαιτίας των φόβων για την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα. Για τους εργαζόμενους σε άλλα υποκαταστήματα, η Citigroup θα «ενθαρρύνει», αλλά δεν θα επιβάλλει τον εμβολιασμό.

Οι αμερικανικές τράπεζες εμφανίζονται διχασμένες μετά τη μετάλλαξη Δέλτα. Ορισμένες συμπεριλαμβανομένων των Wells Fargo και της BlackRock έχουν καθυστερήσει τα σχέδια για επιστροφή των εργαζομένων, ενώ άλλες, μεταξύ άλλων η Bank of America και η Morgan Stanley, έχουν διατηρήσει τις προηγούμενες οδηγίες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News