Business & Finance Τρίτη 10/08/2021, 22:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moderna: Συμφωνία με τον Καναδά για μονάδα παραγωγής εμβολίων 

Η μονάδα παραγωγής αναμένεται να ενεργοποιηθεί άμεσα

Moderna: Συμφωνία με τον Καναδά για μονάδα παραγωγής εμβολίων 

Σε συμφωνία με την κυβέρνηση του Καναδά ήρθε η Moderna για την παραγωγή εμβολίων mRNA, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία. Η συμφωνία αυτή έρχεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της καναδικής κυβέρνησης να ενισχύσει τις προμήθειες για την καταπολέμηση των αναπνευστικών μολύνσεων, συμπεριλαμβανομένου της Covid -19 και της εποχικής γρίπης.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεννόησης, η Moderna θα δημιουργήσει μια μονάδα παραγωγής εμβολίων mRNA στον Καναδά και θα παρέχει επίσης πρόσβαση στον μηχανισμό ανάπτυξης mRNA.

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Moderna, βασισμένο στην τεχνολογία mRNA, χρησιμοποιείται ήδη στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά. Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της είναι κατά περίπου 93% αποτελεσματικό έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, μια ελάχιστη αλλαγή από το ποσοστό 94% της αρχικής κλινικής δοκιμής.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο κώδικας mRNA έχει τη δυνατότητα να καταπολεμήσει ασθένειες που δεν μπορούν να τα συμβατικά φάρμακα. Αυτού του είδους τα εμβόλια, τα οποία έχουν δείξει υψηλή αποτελεσματικότητα στην πρόληψη κατά του κορωνοϊού, δεν εμπεριέχουν τον πραγματικό ιό, αντίθετα παρέχουν οδηγίες στα ανθρώπινα κύτταρα να παράγουν πρωτεΐνες οι οποίες μιμούνται εν μέρει τον κορωνοϊό.

Η μονάδα παραγωγής αναμένεται να ενεργοποιηθεί άμεσα για να υποστηρίξει τον Καναδά στην άμεση πρόσβαση για την ταχεία αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως δήλωσε η Moderna, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε συνομιλίες και με άλλες κυβερνήσεις για πιθανές συνεργασίες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News