Business & Finance Δευτέρα 9/08/2021, 22:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Αποφασισμένη να εφαρμόσει τον εντοπισμό παιδικής πορνογραφίας 

Apple: Αποφασισμένη να εφαρμόσει τον εντοπισμό παιδικής πορνογραφίας 

Αποφασισμένη να υιοθετήσει το νέο της σύστημα το οποίο θα εντοπίζει στην υπηρεσία αποθήκευσης iCloud υλικό με παιδική πορνογραφία, που θα διατηρούν οι χρήστες της υπηρεσίας της στου λογαριασμούς της. 

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία στις έντονες διαμαρτυρίες των υπέρμαχων της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, απαντά ότι το σύστημά της εντοπίζει μόνο γνωστό υλικό με παιδική πορνογραφία και δεν έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε άλλες πληροφορίες του χρήστη, καθώς σε σχέση με τα συστήματα των Google και Microsoft το δικό της προστατεύει καλύτερα την ιδιωτικότητα. 

Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι με το σύστημα αυτό, η Apple ανοίγει την κερκόπορτα για τις κυβερνήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα των χρηστών της. 

Η πιο πολύτιμη εταιρεία στιον κόσμο απέρριψε κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς, δηλώνοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα ενδώσει σε οποιεσδήποτε κυβερνητικές πιέσεις για την απόκτηση των δεδομένων των χρηστών της.

Όπως επισημαίνει με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της η Apple, «στο παρελθόν έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιες απαιτήσεις ωστόσο αρνηθήκαμε κατηγορηματικά. Το ίδιο θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε και στο μέλλον». 

Οι αμερικανικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να καταγγέλουν στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές όταν εντοπίζουν υλικό με παιδική πορνογραφία και μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο έως και 300.000 δολάρια εάν δεν αναφέρουν το περιστατικό. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News