Business & Finance Δευτέρα 9/08/2021, 18:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Vodafone: Επιστρέφουν οι χρεώσεις roaming για τους Βρετανούς 

Vodafone: Επιστρέφουν οι χρεώσεις roaming για τους Βρετανούς 

Τις επιπλέον χρεώσεων για τις κλήσεις προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επαναφέρει η Vodafone από τον Ιανουάριο για τους καταναλωτές στη Μεγάλη Βρετανία, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της σήμερα Δευτέρα. 

Οι χρεώσεις αυτές επονομαζόμενες ως roaming έχουν καταργηθεί σε επίπεδο Ε.Ε. από το 2017, μια απόφαση η οποία ωφέλησε κατά εκατομμύρια λίρες ετησίως του Βρετανούς τουρίστες ή επιχειρηματίες που έκαναν χρήση των κινητών τους τηλεφώνων εντός της Ε.Ε. Ωστόσο στη συμφωνία για το Brexit δεν συμπεριλήφθηκε η διατήρηση της κατάργησης των χρεώσεων roaming κι έτσι η Vodafone γίνεται η δεύτερη εταιρεία που ανακοινώνει την επιστροφή των χρεώσεων αυτών μετά την ΕΕ.

 
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone στη Μεγάλη Βρετανία, Αχμέντ Εσσάμ, η πλειονότητα των πελατών της εταιρείας δεν κάνουν χρήση των υπηρεσιών roaming και πλήρωναν για κάτι το οποίο δεν έκαναν χρήση (στο μηνιαίο πάγιο).

«Πιστεύουμε ότι είναι πιο δίκαιο να δίνουμε στους πελάτες μας την επιλογή για το τι πληρώνουν, παρά να τους προσφέρουμε μια τιμή στη οποία συμπεριλαμβάνεται η δωρεάν χρήση του roaming», ανέφερε. 

Η εταιρεία θα προσφέρει «πάσο» για οκτώ και 15 ημέρες με χρέωση μιας λίρας την ημέρα, ενώ  στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι για τους πελάτες της στην Ιρλανδία θα παραμείνει η ισχύουσα κατάσταση. 

Μετά το Brexit όλες οι μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είχαν ανακοινώσει ότι δεν προτίθενται να επαναφέρουν τις χρεώσεις για τις κλήσεις του εξωτερικού. Εντούτοις η ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο θα ισχύσουν ξανά οι χρεώσεις αυτές για τους νέους πελάτες ή εκείνους που αναβαθμίζουν τα συμβόλαιά τους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News