Business & Finance Δευτέρα 9/08/2021, 08:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alibaba: Απέλυσε διευθυντή που κατηγορείται για βιασμό

Ακόμη δύο στελέχη αναγκάστηκαν σε παραίτηση

Alibaba: Απέλυσε διευθυντή που κατηγορείται για βιασμό

Την πόρτα του εξόδου σε διευθυντικό στέλεχός της που κατηγορείται για βιασμό δείχνει η Alibaba. Ακόμη δύο στελέχη της που απέτυχαν να δράσουν επί της καταγγελίας αναγκάστηκαν επίσης σε παραίτηση. 

Ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου σημειώνει ότι συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές ύστερα από καταγγελία γυναίκας υπαλλήλου ότι το αφεντικό της τη βίασε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ ήταν λιπόθυμη ύστερα από μία νύχτα με πολύ αλκοόλ. 

Σε εσωτερικό υπόμνημα, που περιήλθε στην κατοχή του BBC, o διευθύνων σύμβουλος Ντάνιελ Ζανγκ αναφέρει ότι το διευθυντικό στέλεχος ομολόγησε ότι υπήρξε επαφή ενώ η γυναίκα ήταν «μεθυσμένη». «Θα απολυθεί και δεν πρόκειται να προσληφθεί ποτέ ξανά. Είτε πρόκειται για βιασμό είτε για άλλη καταδικαστέα πράξη που παραβαίνει τον νόμο» αναφέρεται στο υπόμνημα, στο οποίο προστίθεται ότι η εταιρεία θα κάνει ό,τι μπορεί για τη στήριξη της υπαλλήλου. 

Η γυναίκα έχει καταθέσει στην αστυνομία ότι ο διευθυντής της την πίεση να ταξιδέψει μαζί του στην Τζινάν, περίπου 900 χιλιόμετρα από τα κεντρικά γραφία στην Χανγκζού, προκειμένου να συναντήσουν έναν πελάτη. Εκεί της έδωσε εντολή να πιει αλκοόλ κατά τη διάρκεια δείπνου με τον πελάτη. Θυμάται να ξύπνησε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς τα ρούχα της και χωρίς μνήμη από τα όσα είχαν συμβεί. Ζήτησε τότε το υλικό από την κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου, που έδειξε ότι ο διευθυντής είχε μπει στο δωμάτιό της τέσσερις φορές εκείνο το βράδυ. 

Επιστρέφοντας στην Χανγκζού κατήγγειλε το περιστατικό άμεσα στη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού και ζήτησε την απόλυση του στελέχους. Αν και αρχικά ο διευθυντής προσωπικού συμφώνησε στο αίτημα, στη συνέχεια δεν έλαβε καμία δράση. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS