Business & Finance Παρασκευή 6/08/2021, 22:45
ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Με βαριές απώλειες άνω του 6% στην εβδομάδα

Πετρέλαιο: Με βαριές απώλειες άνω του 6% στην εβδομάδα

Με απώλειες έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, γυρίζοντας σε αρνητικό έδαφος στο τέλος της συνεδρίασης, καθώς τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την απασχόληση Ιουλίου στις ΗΠΑ ώθησαν σε ράλι το δολάριο, επιβαρύνοντας το πετρέλαιο που αποτιμάται σε αμερικανικό νόμισμα.

Η σημερινή συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα νευρική, αρχικά οι τιμές δέχθηκαν πιέσεις, εν συνεχεία γύρισαν σε άνοδο για να κλείσουν τελικά σε πτώση. Μεγάλες απώλειες άνω του 6% σημείωσαν και οι δύο τιμές πετρελαίου, brent και αργού, σε βάση εβδομάδας, καθώς υπερίσχυσαν οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο της αύξησης των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η τιμή brent στο Λονδίνο υποχώρησε στα 70,60 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 0,8%, αφού όμως αρχικά είχε ξεπεράσει τα 72 δολάρια. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή αργού υποχώρησε και πάλι στα 68,07 δολάρια με πτώση 1,5%, αφού αρχικά κινείτο κοντά στα 70 δολάρια.

Σε εβδομαδιαία βάση, το αμερικανικό αργό κατέγραψε απώλειες 7,7%, στη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση του από το 5νθήμερο που έληξε στις 2 Οκτωβρίου του 2020, σύμφωνα με τη FactSet. Οσο για το brent υποχώρησε 6,3% στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από το 5νθήμερο που έληξε στις 19 Μαρτίου.

Προς το παρόν πάντως, οι τιμές θα υποχωρούσαν περαιτέρω εάν δεν έβρισκαν κάποια στήριγμα στη γεωπολιτική ένταση και αναλυτές της Bank of America εκτιμούν ότι η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με την προοπτική ελλείμματος το 2021. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News