Business & Finance Παρασκευή 6/08/2021, 20:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CNN: Απέλυσε τρεις ανεμβολίαστους υπαλλήλους

CNN: Απέλυσε τρεις ανεμβολίαστους υπαλλήλους

Σε απόλυση τριών υπαλλήλων οι οποίοι επέστρεψαν στην εργασία τους δίχως να έχουν εμβολιασθεί προχώρησε το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα προς τους υπαλλήλους και το οποίο τέθηκε υπόψη του Reuters.

Όπως αναφέρει στο σημείωμα ο πρόεδρος του δικτύου, Τζεφ Ζάκερ, η εταιρεία πλέον εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτό το ζήτημα και απαίτησε από τους εργαζόμενους να εμβολιασθούν για να επιστρέψουν στα γραφεία ή στα εξωτερικά ρεπορτάζ. 

«Όλοι από τις ειδήσεις, τα αθλητικά και στα στούντιο πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό εδώ και μήνες, οπότε δεν πρέπει να υπάρχει καμιά σύγχυση».

Παράλληλα η επίδειξη του πιστοποιητικού του εμβολιασμού γίνεται πλέον υποχρεωτική, από προαιρετική που ήταν πριν. Επιπλέον, το CNN αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη ημερομηνία επιστροφής στα γραφεία στις ΗΠΑ στις 7 Σεπτεμβρίου για τα μέσα Οκτωβρίου, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ πλέον είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις εγκαταστάσεις του σε Λος Άντζελες, Ουάσινγκτον και Ατλάντα, σύμφωνα με το σημείωμα.

Επί του παρόντος το CNN έχει τα περισσότερα γραφεία του διαθέσιμα για τους υπαλλήλους που θέλουν να εργαστούν εθελοντικά, με την προϋπόθεση όμως ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Αρκετές αμερικανικές εταιρείες έχουν προβεί σε αλλαγή των σχεδίων τους αναφορικά με τους εμβολιασμούς, τις μάσκες και την επιστροφή στο γραφείο εξαιτίας της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων στις ΗΠΑ και της νέας οδηγίας από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που απαιτεί τη χρήση μάσκας και από τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News