Business & Finance Παρασκευή 6/08/2021, 13:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Part-time δουλειά στο δημόσιο με ετήσιες απολαβές 125.000 λίρες

Βρετανία: Part-time δουλειά στο δημόσιο με ετήσιες απολαβές 125.000 λίρες

Σε αναζήτηση υποψηφίου για τη θέση του προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της ρυθμιστικής αρχής για τον λογιστικό κλάδο βρίσκεται η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, μια θέση της οποίας οι ετήσιες απολαβές ανέρχονται σε 125.000 λίρες και η ενασχόληση που απαιτείται είναι δυόμισι ημέρες την εβδομάδα. Η κυβέρνηση αναζητά επίσης έξι μη εκτελεστικά μέλη για το διοικητικό συμβούλιο, θέσεις των οποίων οι απολαβές ανέρχονται στις 17.500 λίρες το χρόνο για 25 ημέρες εργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, θα βοηθήσει στη μακροπρόθεσμη στρατηγικής της ρυθμιστικής αρχής που βρίσκεται σε διαδικασία εκ βάθρων ανανέωσης.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει δοθεί, είναι πολύ πιθανό ο προσωρινός πρόεδρος Κιθ Σκίοχ να αποχωρήσει πριν βρεθεί αντικαταστάτης. Ο ίδιος προειδοποίησε στην ετήσια έκθεση της αρχής, ότι η διαφαινόμενη κατάσταση «θα αφήσει κενά στη δομή διακυβέρνησης και μπορεί να δημιουργήσει καθυστερήσεις στη σημαντική διαδικασία της μεταρρύθμισης και του μετασχηματισμού του διοικητικού συμβουλίου».

Το Συμβούλιο Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (FRC) έχει δεχθεί σωρεία κριτικών μετά από ένα πλήθος ελεγκτικών σκανδάλων, με την κυβέρνηση να έχει δεσμευθεί να βελτιώσεις τις εποπτικές διαδικασίες

Όπως έχει δηλώσει το Λονδίνο, ο κλάδος πρόκειται να «αλλάξει σημαντικά», με έναν νέο θεματοφύλακα -την Αρχή Ελέγχου, Αναφοράς και Διακυβέρνησης- που αναμένεται να αντικαταστήσει το FRC το 2023.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News