Business & Finance Παρασκευή 6/08/2021, 08:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Xiaomi «νίκησε» Samsung και Apple τον Ιούνιο

Η Xiaomi «νίκησε» Samsung και Apple τον Ιούνιο

Την κορυφή της αγοράς έξυπνων κινητών κατέκτησε η Xiaomi. Ο κινεζικός κολοσσός είδε τις πωλήσεις του τον Ιούνιο να κάνουν «άλμα» 26% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και το μερίδιό του στην παγκόσμια αγορά smartphones να ανεβαίνει στο 17,1%. Για το σύνολο του δεύτερου τριμήνου έμεινε πάντως στη δεύτερη θέση, πίσω από την κορεατική Samsung, αν και βγήκε νικήτρια στη μάχη με την αμερικανική Apple. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Counterpoint τον Ιούνιο αυξήθηκαν οι πωλήσεις έξυπνων κινητών όλων των μεγάλων εταιρειών. Ωστόσο η ανάπτυξη της κινεζικής Xiaomi ήταν πολύ ταχύτερη. Samsung και Apple είδαν τον όγκο των δικών τους πωλήσεων να αυξάνεται κατά 15,7% και 14,3% αντίστοχα.

Ένα από τα εμπόδια για τη Samsung ήταν η νέα έξαρση κρουσμάτων στο Βιετνάμ, που προκάλεσε προβλήματα στην γραμμή παραγωγής της, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη κάποιων μοντέλων της στην αγορά.

Αν και παγκοσμίως το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου η Samsung διατήρησε την πρωτιά, στην αγορά της Ευρώπης η Xiaomi πήρε τα ηνία. Σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα της Strategy Analytics το συγκεκριμένο διάστημα η κινεζική εταιρεία είχε μερίδιο 25% στην ευρωπαϊκή αγορά. Παραμένει δε κορυφαίος παίχτης στην Ινδία, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές smartphone στον κόσμο. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News