Business & Finance Πέμπτη 5/08/2021, 22:50
ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Ανοδικό γύρισμα, με κέρδη άνω του 1%

Πετρέλαιο: Ανοδικό γύρισμα, με κέρδη άνω του 1%

Περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα ενισχύονται οι τιμές πετρελαίου, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στη Μέση Ανατολή, όμως τα κέρδη μετριάστηκαν από τους νέους περιορισμούς που επιβάλονται σε ορισμένα μέρη προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση των μεταλλάξεων. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο ενισχύεται 1,3% στα 71,29 δολάρια το βαρέλι, αφού στην αρχή της συνεδρίασης είχε διολισθήσει κάτω απο το φράγμα των 70 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 21 Ιουλίου. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή αργού καταγράφει κέρδη 1,4% στα 69,09 δολάρια. 

Παρά τις ανησυχίες που προκαλεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, οι γεωπολιτικοί παράγοντες αποδείχθηκαν ισχυρότεροι προσφέροντας στήριγμα στην αγορά πετρελαίου. Ισραηλινά μαχητικά στόχευσαν με πυραύλους σε περιοχές του Λιβάνου απαντώντας σε δύο πυραύλους που είχαν εκτοξευθεί από εδάφη του Λιβάνου προς το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να κορυφωθεί η ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η ανταλλαγή των πυρών έλαβε χώρα μετά από επίθεση που δέχθηκε τάνκερ στις ακτές του Ομάν την προηγούμενη Πέμπτη, για την οποία το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν.   

Ωστόσο, αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας UBS αναμένουν ότι οι τιμές πετρελαίου θα επιστρέψουν σε σταθερή τροχιά ανόδου, παρά τις ανησυχίες για την πανδημία. Προβλέπουν ότι η τιμή brent θα διαμορφωθεί ανάμεσα στα 75 έως 80 δολάρια το βαρέλι στο δεύτερο εξάμηνο του 2021. 
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από REUTERS

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News