Business & Finance Σάββατο 31/07/2021, 12:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οριστική ήττα Μπέζος έναντι Μασκ στη μάχη για την επιστροφή στη Σελήνη

Το συμβόλαιο πηγαίνει αποκλειστικά στη SpaceX παρά τις ενστάσεις της Blue Origin

Οριστική ήττα Μπέζος έναντι Μασκ στη μάχη για την επιστροφή στη Σελήνη

Οι αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την απόφαση της NASA ότι η SpaceX του Ίλον Μασκ είναι ο νικητής για τoυ συμβολαίου με τη NASA για την ανάπτυξη του σκάφους που θα αναλάβει την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη. 

Η απόφαση του Γραφείου Κυβερνητικής Λογοδοσίας των ΗΠΑ ήρθε μετά την διαμαρτυρία που κατέθεσε η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος από κοινού με την Dynetics, μία μονάδα της Leidos Holdings, αμφισβητώντας τη διαδικασία με την οποία το συμβόλαιο των 2,9 δισ. δολαρίων για το όχημα προσελήνωσης πήγε στην εταιρεία του Μασκ. 

Εκπρόσωπος της Blue Origin δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση σε σχετικό αίτημα της Wall Street Journal. Η Dynetics από την πλευρά της ανέφερε ότι σέβεται την απόφαση του GAO και υπογράμμισε ότι θα διαγωνιστεί για άλλες ευκαιρίες που συνδέονται με διαστημικές αποστολές. 

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ήταν ένα σημαντικό κομμάτι των διαστημικών φιλοδοξιών της Blue Origin, της οποίας οι συνεργάτες περιλαμβάνουν τις Lockheed Martin Corp. και Northrop Grumman.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Μπέζος σε μία προσπάθεια να κερδίσει την παρτίδα, με επιστολή του προς τη NASA προσφέρθηκε να καλύψει κόστη 2 δισεκατομμυρίων στη διαδικασία της προσελήνωσης. Διαβάστε αναλυτικά εδώ για την προσφορά του. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News