Business & Finance Τρίτη 27/07/2021, 07:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάτησε γκάζι η Tesla: 10πλασιάστηκαν τα κέρδη

Πάτησε γκάζι η Tesla: 10πλασιάστηκαν τα κέρδη

Ο Ίλον Μασκ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει. Όχι για κάποια νέα διαστημική επιτυχία, αλλά για τα «διαστημικά» αποτελέσματα της Tesla. Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων είδε για πρώτη φορά τα κέρδη της να σπάνε το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο, που έληξε τον Ιούνιο, έχοντας δεκαπλασιαστεί σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. 

Η επίδοση αυτή ήρθε χάρη στην αύξηση του όγκου πωλήσεων σε επίπεδα – ρεκόρ και παρά τις πιέσεις που ασκούν στις αυτοκινητοβιομηχανίες οι σοβαρές ελλείψεις σε μικροτσίπ. 

Συγκεκριμένα η Tesla εμφάνισε κέρδη 1,14 δισ. δολαρίων έναντι 104 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,45 δολ. έναντι προβλέψεων για 98 σεντ. Με άνεση πέρασαν τον πήχυ των προσδοκιών και τα έσοδα που έφτασαν στα 11,96 δισ. δολαρια έναντι εκτιμήσεων για 11,3 δισ. δολάρια. 

Η εταιρεία είχε έσοδα 801 εκατ. δολαρίων από την ενεργειακή της μονάδας, με το ποσό να είναι αυξημένο κατά 60% σε σχέση με πέρυσι. Τα έσοδα από υπηρεσίες ανήλθαν στα 951 εκατ. δολάρια. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News