Business & Finance Κυριακή 25/07/2021, 13:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbus: «Φαβορί» να πουλήσει αεροσκάφη στη διάδοχο της Alitalia

Η εταιρεία αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί στις 15 Οκτωβρίου

Airbus: «Φαβορί» να πουλήσει αεροσκάφη στη διάδοχο της Alitalia

Η Airbus έχει το προβάδισμα για να είναι η επιλαχούσα στον διαγωνισμό πολλών δισεκατομμυρίων για το νέο στόλο αεροσκαφών της νέας εταιρείας που θα διαδεχθεί την πτωχευμένη κρατική ιταλική αεροπορική Alitalia, όπως αναφέρει στην κυριακάτικη έκδοσή της η εφημερίδα Corriere della Sera.

Τα στελέχη της Italia Trasporto Aereo, γνωστή ως ITA, δεν έχουν καταλήξει ακόμη οριστικά, ενώ βρίσκονται επίσης σε συζητήσεις και με την αμερικανική Boeing. Αν και η Airbus δείχνει να είναι το «φαβορί», η Boeing θα μπορούσε να καταθέσει μια «άνευ προηγουμένου προσφορά με έκπτωση στα αεροπλάνα που ενδεχομένως να φθάσει έως και το 70%», σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

Το ύψος της συμφωνίας εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 5,3 δισ. δολάρια για την προμήθεια 81 αεροσκαφών νέας γενιάς τα επόμενα τέσσερα έτη.

Βάσει του σχεδιασμού της ITA, η εταιρεία αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί στις 15 Οκτωβρίου, έπειτα από μήνες συνομιλιών με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τους όρους της αναθεώρησης, αλλά και της κρατικής ενίσχυσης που είχε χορηγηθεί προηγουμένως στην Alitalia. Το νέο εταιρικό σχήμα θα πρέπει να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να εδραιωθεί, καθώς οι ανταγωνίστριες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους εκμεταλλεύτηκαν την πανδημία και τη μακροχρόνια διαδικασία αναδιάρθρωσής της για μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην ιταλική αγορά. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News