Business & Finance Σάββατο 24/07/2021, 13:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Έκκληση από την Ισπανία για περισσότερες επενδύσεις

Η Μαδρίτη σχεδιάζει να διαθέσει 1,6 δισ. ευρώ στον οπτικοακουστικό κλάδο έως το 2025

Apple: Έκκληση από την Ισπανία για περισσότερες επενδύσεις

Περισσότερες επενδύσεις από την Apple αναμένει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας στη χώρα του, όπως δήλωσε μετά από τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας στα κεντρικά γραφεία της χθες Παρασκευή. Ολοκληρώνοντας μια τριήμερη περιοδεία στις ΗΠΑ, ο Πέντρο Σάντσεζ δήλωσε ότι για την Apple θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης και οι τηλεοπτικές παραγωγές στην Ισπανία.

«Αναμένουμε να αυξηθούν οι επενδύσεις της Apple στην Ισπανία τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Σάντσεζ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Έχουμε βάλει αυτό το τεράστιο στοίχημα για τη μετατροπή της Ισπανίας σε ευρωπαϊκό οπτικοακουστικό κόμβο», πρόσθεσε.

Εκτός από 11 καταστήματα λιανικής, η Apple αναφέρει ότι έχει διαθέσει σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ σε Ισπανούς προμηθευτές τα τελευταία πέντε χρόνια, συμβάλλοντας στη δημιουργία περισσότερων από 70.000 θέσεων εργασίας άμεσα και έμμεσα. Πέρυσι, η Apple επένδυσε περί των 50 εκατ. δολαρίων για να αποκτήσει την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με έδρα τη Βαρκελώνη Vilynx, η οποία αναπτύσσει συστήματα για την κατανόηση των εικόνων βίντεο.

Η Μαδρίτη σχεδιάζει να διαθέσει 1,6 δισ. ευρώ στον οπτικοακουστικό κλάδο έως το 2025 και στοχεύει στην επέκτασή του κατά 30%. Με το Netflix να ανοίγει τον πρώτο ευρωπαϊκό κόμβο παραγωγής του στην ισπανική πρωτεύουσα, η Ισπανία άρχισε να γίνεται ένας ενδιαφέρον προορισμός για τηλεοπτικές παραγωγές όπως το Game of Thrones.

Η Ισπανία στοχεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης και να προσελκύσει άλλα 500 δισ. δολάρια επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα.

«Αυτό που πιστεύω ότι εκτιμούν οι εταιρείες από την ισπανική κυβέρνηση είναι ότι έχουμε ένα όραμα και ένα σχέδιο και ότι θέλουμε να τους εμπλέξουμε στον μακροπρόθεσμο μετασχηματισμό και τον εκσυγχρονισμό της χώρας μου», κατέληξε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News