Business & Finance Τετάρτη 21/07/2021, 08:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Η μετάλλαξη Δέλτα ανατρέπει τα σχέδια για επιστροφή στο γραφείο

Apple: Η μετάλλαξη Δέλτα ανατρέπει τα σχέδια για επιστροφή στο γραφείο

Η Apple ήταν από τις πρώτες μεγάλες επιχειρήσεις που είχαν καλέσει τους εργαζομένους τους να επιστρέψουν από τον Σεπτέμβριο στο γραφείο- τουλάχιστον για 3 ημέρες την εβδομάδα. Με τους εμβολιασμούς να προχωρούν και τα μέτρα να χαλαρώνουν παγκοσμίως πίστευε πως δεν υπάρχει λόγος για να συνεχιστεί η αποκλειστική τηλεργασία. Ωστόσο δεν είχε υπολογίσει τη δυναμική της μετάλλαξης Δέλτα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg η επιστροφή των εργαζομένων αναβάλλεται τουλάχιστον έως τον Οκτώβριο, αφού η έξαρση των κρουσμάτων που έφερε η άκρως μεταδοτική μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού έχει πυροδοτήσει έντονη ανησυχία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διοίκηση αντιμετώπιζε αντιδράσεις από το προσωπικό για την οδηγία επιστροφής στο γραφείο τον Σεπτέμβριο πριν ακόμη το τέταρτο κύμα της πανδημίας δείξει τα δόντια του. Το τελευταίο διάστημα οι αντιδράσεις αυτές εντάθηκαν με αποτέλεσμα το σχέδιο να αναθεωρηθεί, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ. 

Η Apple δεν είναι η μόνη που θέλει να δει τους εργαζομένους να επιστρέφουν στα γραφεία τους όταν ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Ανάλογη είναι η θέση τόσο της Google όσο και της Amazon. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News