Business & Finance Τρίτη 20/07/2021, 22:19
ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Σε δυναμική ανάκαμψη με κέρδη άνω του 1%

Πετρέλαιο: Σε δυναμική ανάκαμψη με κέρδη άνω του 1%

Δυναμική ανάκαμψη παρουσίασαν οι τιμές πετρελαίου στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να επωφεληθούν από την χθεσινή πτώση και να αγοράσουν φθηνά ξαναμπαίνοντας στην αγορά. 

Η χθεσινή πτώση που πυροδοτήθηκε από τις ανησυχίες των επενδυτών για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, έφθασε έως το 8% παρασύροντας μαζί της και άλλες ριψοκίνδυνες κατηγορίες ενεργητικού. Η αγορά πετρελαίου επηρεάστηκε και από το συμβιβασμό που επήλθε στους κόλπους του ΟΠΕΚ+ μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προκαλώντας ανησυχίες ότι θα διοχετευθεί υπερβολικά μεγάλη προσφορά στην αγορά. 

Στη σημερινή συνεδρίαση, η τιμή brent ενισχύθηκε 1,1% στα 69,35 δολάρια το βαρέλι, παραμένοντας σε απόσταση από το υψηλό άνω των 77 δολαρίων που είχε αγγίξει στις αρχές Ιουλίου – το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2018. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή αργού κατέγραψε άνοδο 1,5% στα 67,42 δολάρια το βαρέλι. 

Ωστόσο, αναλυτές εμφανίζονται αρκετά επιφυλακτικοί με πολλά ερωτηματικά εάν η ανάκαμψη αυτή μπορεί να έχει διάρκεια. «Είναι δύσκολο να δούμε τις τιμές να επιστρέψουν στα προηγούμενα υψηλά τους, όταν τα κρούσματα κορωνοϊου σε ολόκληρο τον κόσμο τείνουν να τεθούν και πάλι εκτός ελέγχου. Η αγορά είναι αναστατωμένη ως προς τις προοπτικές της ζήτησης» αναφέρει αναλυτής της PVM. 

Αντίστοιχα, αναλυτές της Goldman Sachs Group εκτιμούν ότι το στέλεχος Δέλτα θα μπορούσε να μειώσει την παγκόσμια ζήτηση κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα για μερικούς μήνες, αν και αυτό αντισταθμίζεται από τις σταδιακές αυξήσεις που πραγματοποιεί ο OPEC+ στην παραγωγή του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News