Business & Finance Δευτέρα 19/07/2021, 19:57
ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Σε ελεύθερη πτώση 6% οι τιμές

Πετρέλαιο: Σε ελεύθερη πτώση 6% οι τιμές

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν σήμερα οι τιμές πετρελαίου, βουλιάζοντας περισσότερο από 4 δολάρια ή 6%, στην χειρότερη ημερήσια επίδοση από το Μάρτιο, από τη στιγμή που ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε χθες να αυξήσει την παραγωγή του, πυροδοτώντας ανησυχίες για πλεόνασμα αγοράς, την ώρα που τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού σε πολλές χώρες του πλανήτη απειλούν την ανάκαμψη της ζήτησης. 
 
Η τιμή brent στο Λονδίνο υποχωρεί 6,14% στα 69,07 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Ν.Υόρκη η τιμή αργού κινείται στα 66,88 δολάρια με πτώση 6,85%. 

Ο ΟΠΕΚ+ κατέληξε σε συμφωνία να αυξήσει την παραγωγή του από τον Αύγουστο προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση αλλά και να συγκρατήσει την άνοδο των τιμών, ούτως ώστε να μην υπονομεύσουν την ανάκαμψη της οικονομίας. «Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε έλλειμμα από πλευράς προσφοράς, όμως προς το παρόν τα επιπλέον βαρέλια πετρελαίου που θα διοχετευθούν στην αγορά φαίνονται τώρα αρκετά για να “σκοτώσουν” το πρόσφατο ράλι, λαμβάνοντας υπόψιν την ραγδαία αύξηση των μεταλλάξεων», αναφέρει αναλυτής της Again Capital. 

Την ίδια άποψη έχει και ο αναλυτής Κάρστεν Μένκε της Julius Baer, υποστηρίζοντας ότι η αύξηση της παραγωγής σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα μετά την χθεσινή συμφωνία του ΟΠΕΚ+ «είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο θα δούμε την τιμή πετρελαίου να κινείται ξανά πτωτικά». 

Παρ΄όλα αυτά, οι κορυφαίες τράπεζες εξακολουθούν να προβλέπουν ότι η αγορά πετρελαίου θα συνεχίσει το ράλι, με τη Goldman Sachs να επαναλαμβάνει ότι εξακολουθεί να βλέπει ανοδική δυναμική. 
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
    

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News