Business & Finance Δευτέρα 19/07/2021, 08:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Zoom: Με εξαγορά 14,7 δισ. δολ. περνάει στην μετά Covid εποχή

Zoom: Με εξαγορά 14,7 δισ. δολ. περνάει στην μετά Covid εποχή

H Zoom Video Communications, η εταιρεία που ξεχώρισε ίσως περισσότερη από κάθε άλλη κατά την πανδημία και έγινε γνωστό όνομα παγκοσμίως, χάρη στις υπηρεσίες βιντεοκλήσεων και τηλεδιασκέψεων που προσφέρει, ετοιμάζεται να αξιοποιήσει την επιτυχία της αυτή. Ανακοίνωσε ότι προχωρά σε μία εξαγορά ύψους 14,7 δισ. δολαρίων με την οποία φιλοδοξεί να διασφαλίσει την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της θέσης της. 

Θα αποκτήσει την Five9 Inc, η οποία παράγει λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών στηριζόμενο στο cloud, με τη συμφωνία να πραγματοποιείται μέσω ανταλλαγής μετοχών. Η Zoom θα εισέλθει έτσι σε μία αγορά αξίας 24 δισ. δολαρίων με την οποία και θα επεκτείνει τις υπηρεσίες της προς πελάτες- επιχειρήσεις. 

Η Zoom, η οποία πέρασε το κατώφλι του χρηματιστηρίου το 2019, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ωφελημένους της εξ αποστάσεως εργασίας, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Η αξία των μετοχών της έχει υπερτριπλασιαστεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κατά τον οποίο ο πλανήτης ολόκληρος μπήκε σε «καραντινα». Τους τελευταίους μήνες ανασχεδιάζει τη στρατηγική της ώστε να εξασφαλίσει ότι θα μπορεί να αναπτύσσεται και μετά το τέλος της πανδημίας και των lockdown, όταν οι εργαζόμενοι θα επιστρέφουν και πάλι στα γραφεία τους. 

Στόχος της είναι να επωφεληθεί από το λεγόμενο «υβριδικό» μοντέλο εργασίας (2-3 ημέρες την εβδομάδα εργασία από το γραφείο και τις υπόλοιπες από το σπίτι) το οποίο φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News