Business & Finance Κυριακή 4/07/2021, 21:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διώρυγα Σουέζ: Συμφωνία για τον απόπλου του Ever Given τρεις μήνες μετά την αποκόλλησή του

Διώρυγα Σουέζ: Συμφωνία για τον απόπλου του Ever Given τρεις μήνες μετά την αποκόλλησή του

Συμφωνία για τον απόπλου του πλοίου Ever Given, που είχε τεθεί υπό κράτηση από τις αιγυπτιακές αρχές, αφότου είχε φράξει τον περασμένο Μάρτιο τη Διώρυγα του Σουέζ, επιτεύχθηκε ανάμεσα στην αρχή της διώρυγας και τους ιδιοκτήτες του πλοίου.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία Stann Marine, που εκπροσωπεί τους ιδιοκτήτες και τους ασφαλιστές του πλοίου, θα γίνουν οι προετοιμασίες για τον απόπλου ενώ πρόκειται να λάβει χώρα και μία ειδική εκδήλωση για την επισφράγιση της συμφωνίας στην Ισμαηλία. Από την πλευρά της η αρχή της Διώρυγας SCA γνωστοποίησε ότι η συμφωνία του διακανονισμού θα υπογραφεί την Τετάρτη σε τελετή. Ούτε η SCA ούτε η Stann Marine έδωσαν λεπτομέρειες για τον διακανονισμό.

To γιγάντιο πλοίο Ever Given, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφορών στον κόσμο, προσάραξε στη Διώρυγα στις 23 Μαρτίου λόγω σφοδρών ανέμων, και παρέμεινε ακινητοποιημένο για έξι ημέρες, προκαλώντας «έμφραγμα» στις θαλάσσιες μεταφορές και το παγκόσμιο εμπόριο. Το σκάφος παρέμεινε έκτοτε σε μια λίμνη μεταξύ δύο τμημάτων του καναλιού, καθώς η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ ζητούσε αποζημίωση από τους ιδιοκτήτες.

Όπως ανακοίνωσε η αρχή της Διώρυγας το πλοίο θα μπορέσει να αποπλεύσει στις 7 Ιουλίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News