Business & Finance Σάββατο 3/07/2021, 14:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Morisons αντί 6,3 δισ. λιρών

Σε συμφωνία ήρθαν η τέταρτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία Morisons με τον όμιλο Fortress Investment που ανήκει στη SoftBank, για την εξαγορά της πρώτης αντί του ποσού των 6,3 δισ. λιρών (8,7 δισ. δολάρια).

Η από κοινού προσφορά από τη Fortress, μαζί με το ταμείο Canada Pension Plan Investment Board και την Koch Real Estate Investments, ξεπερνά την πρόταση ύψους 5,52 δισ. λιρών από την Clayton, Dubilier & Rice (CD&R), την οποία η Morrisons απέρριψε στις 19 Ιουνίου.

Συμπεριλαμβανομένου του καθαρού χρέους της Morrisons ύψους 3,2 δισ. λιρών, η προσφορά της Fortress φθάνει την αξία της συμφωνίας στα 9.5 δισ. λίρες.

«Εξετάσαμε πολύ προσεκτικά την προσέγγιση της Fortress, τα σχέδιά τους και αν είναι η κατάλληλη εταιρεία να αγοράσει μια μοναδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, με περισσότερους από 110.000 συναδέλφους και σημαντικό ρόλο στην παραγωγή και στην ανάπτυξη της γεωργίας και των τροφίμων», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Άντριου Χίγκισον. «Έχει γίνει σαφές σε εμάς ότι η Fortress έχει κατανοεί και εκτιμάει πλήρως τον θεμελιώδη χαρακτήρα της Morrisons».

Η Fortress, ανεξάρτητη θυγατρική της SoftBank, είναι ένα fund με υπό διαχείριση κεφάλαια περί των 53 δισ. δολαρίων.

«Δεσμευόμαστε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις ομάδες των μετόχων και το ευρύτερο κοινό, μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο διαχειριστής, Τζόσουα Α. Πακ.

Η Fortress σκοπεύει να διατηρήσει την υπάρχουσα ομάδα διαχείρισης της Morrisons με επικεφαλής τον CEO Ντέιβιντ Ποτς και να εφαρμόσει την υπάρχουσα στρατηγική της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News