Business & Finance Σάββατο 3/07/2021, 10:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Ποιον ανταμείβει με μετοχές αξίας 214 εκατ. ευρώ 

Amazon: Ποιον ανταμείβει με μετοχές αξίας 214 εκατ. ευρώ 

Με μετοχές σημερινής αξίας 214 εκατ. ευρώ θα ανταμείψει η Amazon τον Άντι Τζέισι και όπως αναφέρει με χθεσινή της ανακοίνωση η εταιρεία διαδικτυακού λιανικού εμπορίου, οι 61.000 μετοχές θα δοθούν με βάθος χρόνου μιας δεκαετίας. 

Ο Άντι Τζέισι δεν είναι κάποιος τυχαίος, καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο που αναλαμβάνει τα ηνία από τον ιδρυτή και νυν διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Τζεφ Μπέζος, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. 

Ο Τζέισι θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια μεγάλη πρόκληση, καθώς είναι το πρώτο στέλεχος που καλείται να ηγηθεί της Amazon, καθώς από την ίδρυσή της και έως σήμερα ο Μπέζος είχε τον ρόλο αυτό. 

Από την ερχόμενη Δευτέρα, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο θα παραμείνει στην Amazon ως εκτελεστικός πρόεδρος στη μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία της εταιρείας. 

Ο καινούργιος CEO της αμερικανικής εταιρείας δεν είναι κάποιος άγνωστος, καθώς έχει ενταχθεί στο δυναμικό της από το 1997 και όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την πρώτη στιγμή τράβηξε το ενδιαφέρον του Μπέζος με τις ικανότητές του. Στο παρελθόν έχει διατελέσει ως επικεφαλής της εταιρείας cloud-computing Amazon Web Services, ένα πέρασμα που στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News