Business & Finance Πέμπτη 1/07/2021, 16:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 21 ετών οι απολύσεις τον Ιούνιο – Μειώθηκαν περαιτέρω οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας 

Η ανάκαμψη της απασχόλησης έχει ανεβάσει ταχύτητα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 21 ετών οι απολύσεις τον Ιούνιο – Μειώθηκαν περαιτέρω οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας 

Η έλλειψη που παρατηρείται στο διαθέσιμο εργατικό δυναμικό στις ΗΠΑ, ανάγκασε τις αμερικανικές επιχειρήσεις να κρατήσουν όσο το δυνατό τους εργαζόμενούς τους, με αποτέλεσμα οι απολύσεις τον Ιούνιο να «βυθιστούν» σε χαμηλό 21 ετών. Σε μία ακόμη ένδειξη ότι η ανάκαμψη της απασχόλησης έχει ανεβάσει ταχύτητα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν περαιτέρω την περασμένη εβδομάδα. 

Σύμφωνα με την έκθεση της Challenger, Gray & Christmas οι περικοπές στις θέσεις εργασίας που ανακοίνωσαν οι εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ, υποχώρησαν κατά 16,7% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο στις 20.476 απολύσεις, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2000, ενώ σε ετήσια βάση η μεταβολή ήταν ακόμη ευρύτερης κλίμακας με τις περικοπές να «βουλιάζουν» κατά 88%. 

Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, στο σύνολο του β΄ τριμήνου οι απολύσεις ανήλθαν στις 67.975, το χαμηλότερο επίπεδο για το εν λόγω διάστημα από το 1997, ενώ για το α΄ εξάμηνο του 2021, οι περικοπές στις θέσεις εργασίας συρρικνώθηκαν κατά 87%, το χαμηλότερο επίπεδο για το πρώτο ήμισυ ενός έτους από το 1995. 

Αναφορικά με τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι αυτές μειώθηκαν κατά 51.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουνίου, στις 364.000, από 415.000 μια εβδομάδα νωρίτερα. Από τον Μάιο όταν για πρώτη φορά οι αιτήσεις υποχώρησαν κάτω από τις 400.000, η μείωσή τους παρουσιάζει επιβράδυνση, ωστόσο κατέγραφαν σταθερά πτωτική πορεία, η οποία μετά από έξι διαδοχικές εβδομάδες, διακόπηκε στα μέσα Ιουνίου, όταν σημειώθηκε αύξηση στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News