Business & Finance Τρίτη 29/06/2021, 14:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρώπη: Αυξήθηκαν οι τράπεζες ως κύριοι ανάδοχοι στα κρατικά ομόλογα

Oι όγκοι συναλλαγών των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν κατά 1,9% σε ετήσια βάση το α΄ τρίμηνο

Ευρώπη: Αυξήθηκαν οι τράπεζες ως κύριοι ανάδοχοι στα κρατικά ομόλογα

Αύξηση για πρώτη φορά σε τρία χρόνια καταγράφηκε στον αριθμό των τραπεζών που λειτουργούν ως κύριοι ανάδοχοι στις εκδόσεις κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με την έκθεση της Ένωση Χρηματοοικονομικών Αγορών στην Ευρώπη (AFME) αναφορικά με τα κρατικά ομόλογα κατά το α΄ τρίμηνο του 2021, την οποία και εξέδωσε σήμερα Τρίτη. 

Στην έκθεση ωστόσο γίνεται αναφορά για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κατά το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους και συγκεκριμένα σημειώνεται ότι κατά το διάστημα αυτό δύο τράπεζες απεμπόλησαν το ρόλο του κύριου ανάδοχου, ενώ έντεκα προστέθηκαν, με το σύνολο των τραπεζών αυτών (δεκατρείς) να επηρεάζει εννέα ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως επισημαίνει η AFME, η καθαρή αύξηση του αριθμού των κύριων ανάδοχων στις ευρωπαϊκές αγορές χρέους, σημαίνει ότι ο αριθμός των ευρωπαϊκών τραπεζών σημείωσε άνοδο για πρώτη φορά σε τρία 3 χρόνια.

Αναφορικά με τα στοιχεία για τις εκδόσεις κρατικών ομολόγων κατά το α΄ τρίμηνο του 2021, έδειξαν ότι οι συνολικές εκδόσεις των λεγόμενων πράσινων ομολόγων ανήλθαν στα 18,6 δισ. ευρώ, ένας όγκος που συνιστά τον μεγαλύτερο για διάστημα ενός τριμήνου στην Ευρώπη έως σήμερα.  

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της AFME, οι όγκοι συναλλαγών των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν κατά 1,9% σε ετήσια βάση το α΄ τρίμηνο, ωστόσο σημείωσαν αύξηση σχεδόν κατά 19% συγκρινόμενοι με αυτούς του δ΄ τριμήνου του 2020.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News