Business & Finance Δευτέρα 28/06/2021, 22:15
ΕΣΤΙΑΣΗ

Fast food και εστιατόρια: Ξεμένουν από πατάτες και άλλα βασικά αγαθά

Fast food και εστιατόρια: Ξεμένουν από πατάτες και άλλα βασικά αγαθά

Στις ΗΠΑ είναι το παγωμένο πράσινο τσάι, στη Νότια Κορέα οι πατάτες.

Τουλάχιστον εννέα αλυσίδες γρήγορης εστίασης και εταιρείες διαχείρισης εστιατορίων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέφεραν ότι ορισμένα από τα υποκαταστήματά τους ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε βασικά συστατικά και προϊόντα, καθώς τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην παγκόσμια αλυσίδα τροφοδοσίας πλήττουν και την εστίαση μεταξύ άλλων κλάδων. 

Μεταξύ των προϊόντων που είναι σε έλλειψη αυτό το καλοκαίρι είναι μεταξύ άλλων τα λουκάνικα και οι φτερούγες κοτόπουλου, καθώς και αγαθά όπως πλαστικά υλικά συσκευασίας και χάρτινες σακούλες.

Το θέμα είναι ότι ανάλογα με την κάθε χώρα παρατηρούνται ελλείψεις σε μια ευρεία γκάμα αγαθών, από κρέας και μαγειρικό λάδι έως πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες. 

Αυτό συμβαίνει, καθώς η ταχεία αύξηση των εμβολιασμών σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των περιορισμών εκτόξευσε τη ζήτηση για γεύματα σε εστιατόρια, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί και οι προμηθευτές τροφίμων να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Για παράδειγμα, τα Wendy’s κατέγραψαν ελλέιψεις σε μαρούλι σε κάποια υποκαστήματα στις ΗΠΑ, ενώ σε καταστήματα της Subway υπάρχουν ελλείψεις σε ψητό βοδινό κρέας, κοτόπουλο, κέτσαπ και πικάντικη μουστάρδα. Σε ορισμένες τοποθεσίες του KFC έχουν εξαντληθεί οι χάρτινες σακούλες και συσκευσίες.

Επίσης, στα μέσα Ιουνίου, ο ιστότοπος της νοτιοκορεατικής αλυσίδας γρήγορης εστίασης, Lotteria, προειδοποίησε τους πελάτες ότι τα εστιατόρια της θα αντικαταστήσουν τις τηγανιτές πατάτες με στικς τυριών, με εκπρόσωπό της να δηλώνει ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην προμήθειας πατάτας.

Επίσης, στα Starbucks λείπουν κατά καιρούς παγωμένο πράσινο τσάι, σιρόπι κανέλας, σπανάκι φέτα και ασπράδια αβγού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News