Business & Finance Τετάρτη 23/06/2021, 22:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Προσδοκίες για έγκριση του παγκόσμιου εταιρικού φόρου από τη G20 

ΗΠΑ: Προσδοκίες για έγκριση του παγκόσμιου εταιρικού φόρου από τη G20 

Την ελπίδα ότι ο ελάχιστος παγκόσμιος εταιρικός φόρος θα λάβει την έγκριση μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G20 τον επόμενο μήνα, εξέφρασαν οι ΗΠΑ διά στόματος της υπουργού Οικονομικών της χώρας.

Οι παρατηρήσεις της Τζάνετ Γέλεν έγινα κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον βουλευτών, σχετικά με την πρόταση του προϋπολογισμού της κυβέρνησης Μπάιντεν. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει προτείνει έναν ελάχιστο παγκόσμιο εταιρικό φόρο της τάξεως του 15%, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τη G7. 

Όπως ανέφερε χθες το Reuters, tην έγκρισή τους στη συμφωνία για έναν παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο θα δώσουν οι οικονομικοί ηγέτες των 20 πιο πλούσιων χωρών, στη διάρκεια της συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Ιουλίου, σύμφωνα με το προσχέδιο της ανακοίνωσής τους. Παράλληλα η G20 θα ζητήσει να ολοκληρωθούν οι τεχνικές εργασίες, ούτως ώστε προχωρήσουν στην έγκριση του πλαισίου εφαρμογής του τον ερχόμενο Οκτώβριο. 

«Ζητούμε να ολοκληρωθούν γρήγορα οι εναπομείνασες τεχνικές εργασίες με σκοπό την έγκριση του πλαισίου για την εφαρμογή των δύο πυλώνων στην επόμενη συνάντησή μας τον Οκτώβριο», καταλήγει το προσχέδιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS