Business & Finance Τετάρτη 23/06/2021, 21:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Οδηγείται στα δικαστήρια στη Γαλλία από το υπ. Οικονομικών

Apple: Οδηγείται στα δικαστήρια στη Γαλλία από το υπ. Οικονομικών

Για τις 17 Σεπτεμβρίου όρισε δικαστήριο της Γαλλίας ως ημερομηνία ακρόασης της αγωγής που έχει ασκήσει το υπουργείο Οικονομικών της χώρας κατά της Apple, για φερόμενους καταχρηστικούς συμβατικούς όρους που επιβάλλει η τεχνολογική εταιρεία στις πωλήσεις λογισμικών από το κατάστημα εφαρμογών της.

Το εμπορικό δικαστήριο του Παρισιού, είναι απίθανο να επιβάλει σημαντικό πρόστιμο εάν η Apple κριθεί ένοχη, βάσει προηγούμενων παρόμοιων υποθέσεων. Ωστόσο, το δικαστήριο θα μπορούσε να υποχρεώσει τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό να αλλάξει ορισμένους από τους συμβατικούς όρους της στο App Store.

Η αγωγή του υπουργείου έρχεται μετά από τριετή έρευνα από τη ρυθμιστική αρχή κατά της εξαπάτησης των καταναλωτών, DGCCRF, η  οποία υπάγεται στην αρμοδιότητα του υπουργού Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος και διέταξε την έρευνα.

Στη Γαλλία, ο νόμος επιτρέπει στον υπουργό Οικονομικών να μηνύει εταιρείες όταν εντοπίζονται καταχρηστικές επιχειρηματικές πρακτικές τους.

«Θα βρεθούμε σε μια κατάσταση περίεργη», δήλωσε ο Νικολά Μπριέν, επικεφαλής του European startup network και διευθύνων σύμβουλος της France Digitale.

«Είτε το εμπορικό δικαστήριο καταδικάσει την Apple, κάτι που θα είναι άνευ προηγουμένου … είτε η Apple δεν κριθεί ένοχη, η τελική απόφαση θα είναι απόδειξη ότι οι ισχύοντες νόμοι δεν επιτρέπουν τη ρύθμιση μιας συστημικής πλατφόρμας όπως η Apple».

Ενδεχομένως να ακολουθήσουν περαιτέρω ακροάσεις, ενώ δεν έχει καθοριστεί ακόμη ημερομηνία για την απόφαση του δικαστηρίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News