Business & Finance Τετάρτη 23/06/2021, 15:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Morgan Stanley: Κλείνει τις πόρτες στους ανεμβολίαστους

Morgan Stanley: Κλείνει τις πόρτες στους ανεμβολίαστους

Εργαζόμενοι και πελάτες της Morgan Stanley θα απαγορεύεται να εισέρχονται στα γραφεία της στη Νέα Υόρκη, εάν δεν έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά της Covid-19. Την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley κάλεσε τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους.

Οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι δεν θα έχουν κάποιες κυρώσεις, αλλά θα εργάζονται αναγκαστικά εξ αποστάσεως, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC. Η πολιτική, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα, έχει ως στόχο να μην είναι αναγκαία η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων στα γραφεία του κολοσσού της Wall Street. Την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley κάλεσε τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους.

Σε εσωτερικό υπόμνημα, που δημοσιοποίησαν πρώτοι οι Financial Times, αναφέρεται: «Από τις 12 Ιουλίου όλοι οι υπάλληλοι, οι πελάτες και οι επισκέπτες θα απαιτείται να είναι πλήρως εμβολιασμένοι προκειμένου να εισέρχονται στα κτίρια της Morgan Stanley».  

Εν τω μεταξύ οι τραπεζίτες της Goldman Sachs έλαβαν οδηγία να δηλώνουν εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι πριν επιστρέψουν στα γραφεία τους, προκειμένου η εταιρεία να γνωρίζει ποιοι χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ και ποιοι όχι. Σε εσωτερικό υπόμνημα, που περιήλθε στην κατοχή του BBC, το προσωπικό ενθαρρύνεται να κάνει το εμβόλιο, χωρίς ωστόσο σε καμία περίπτωση να επιβάλλεται η απόφαση αυτή ως υποχρεωτική. «Κατανοούμε ότι η επιλογή του να κάνει κάποιος το εμβόλιο ή όχι είναι προσωπική». 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News