Business & Finance Τετάρτη 2/12/2020, 15:21
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η EasyJet θα χρεώνει τα ντουλαπάκια των αεροπλάνων

Η EasyJet θα χρεώνει τα ντουλαπάκια των αεροπλάνων

Οι επιβάτες της EasyJet που θέλουν να βάλουν τη χειραποσκευή τους στο ντουλαπάκι που βρίσκεται πάνω από τη θέση τους θα πρέπει να πληρώσουν ακριβότερο εισιτήριο, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες δέχονται βαρύ πλήγμα από την πανδημία και αναζητούν τρόπους να μειώσουν τα κόστη και να αυξήσουν τα έσοδά τους. 

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η έξτρα χρέωση, που θα ισχύσει από τις 10 Φεβρουαρίου, έχει στόχο να βελτιώσει την ακρίβεια των πτήσεων. Οι πελάτες που δεν θα πληρώνουν το ακριβότερο εισιτήριο θα μπορούν να έχουν μαζί τους μόνο μία μικρή τσάντα, την οποία θα τοποθετούν κάτω από το κάθισμά τους, όπως αναφέρει το BBC. 

Με βάση τους κανόνες που ισχύουν σήμερα, όλοι οι επιβάτες της EasyJet μπορούν να ταξιδέψουν με μία τσάντα διαστάσεων έως 56 x 45 x 25 εκ., κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να αποθηκεύσουν μία μικρή βαλίτσα στο ντουλαπάκι πάνω από τη θέση τους. 

Από τις 10 Φεβρουαρίου, για να το κάνουν αυτό θα πρέπει αγοράσουν ένα ακριβότερο εισιτήριο (όπως για παράδειγμα των κατηγοριών «Up Front» ή «Extra Legroom»), δηλαδή να επιβαρυνθούν τουλάχιστον κατά 7,99 στερλίνες. 

Όσοι αγοράζουν εισιτήρια της κατηγορίας «Flexi» ή είναι μέλη του προγράμματος τακτικών επιβατών της εταιρείας, θα μπορούν επίσης να έχουν μαζί τους μία μικρή και μία μεγάλη χειραποσκευή, εφόσον υπάρχει χώρος στο αεροσκάφος. 

Σημειώνεται ότι το Νοέμβριο, η αεροπορική ανακοίνωσε την πρώτη ζημιογόνο χρήση στην 25χρονη ιστορία της. Για το έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η EasyJet εμφάνισε ζημιές 1,27 δισ. στερλινών. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News