Business & Finance Κυριακή 20/06/2021, 13:04
ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΑ PCS

O επόμενος υπολογιστής σας θα είναι σαν… smartphone

O επόμενος υπολογιστής σας θα είναι σαν… smartphone

Το επόμενο laptop σας θα είναι σαν smartphone- απλώς μεγαλύτερο, πιο ισχυρό και με περισσότερες δυνατότητες. Στην αγορά τεχνολογίας έχουμε μία πλήρη μεταστροφή της τάσης που επικράτησε για μία δεκαετία και κατά την οποία χρησιμοποιούσαμε τα κινητά μας τηλέφωνα για τα πάντα, καθώς αυτά πρόσφεραν ολοένα και περισσότερες όσο και ταχύτερες εφαρμογές. Τα laptop και οι άλλοι προσωπικοί υπολογιστές (PCs) είχαν μείνει πίσω. 

Για καθημερινές λειτουργίες στο σπίτι και τη δουλειά, όπως το να σερφάρουμε στο Διαδίκτυο για ειδήσεις ή αγορές, να δούμε τα social media, να βγάλουμε φωτογραφίες, να μοιραστούμε αρχεία ή να στείλουμε email οι περισσότεροι προτιμούσαμε να χρησιμοποιούμε τους «υπερπολογιστές» που είχαμε στην τσέπη μας: δηλαδή το κινητό μας. Τα laptop είχαν επιβιώσει για πιο «βαριές» δουλειές που απαιτούν μεγαλύτερο πληκτρολόγιο και οθόνη. Καθώς όμως όγκος της εργασίας μας μεταφέρεται στο σπίτι, τα laptop γίνονται ολοένα και πιο απαραίτητα. 

Οι πωλήσεις των προσωπικών υπολογιστών ήταν σε πτώση για μία δεκαετία, αλλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας έκαναν άλμα 50%. Θέλοντας να εξασφαλίσουν ότι η άνοδος αυτή δεν θα είναι προσωρινή, φεύγοντας μαζί με την Covid, οι εταιρείες ετοιμάζουν τη νέα γενιά των laptop, που θα έχουν στοιχεία παρόμοια με εκείνα που κατέστησαν τα smartphone τόσο ελκυστικά. Θα είναι πιο ελαφριά, με αποσπώμενα πληκτρολογία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην μπαταρία, ώστε να μην χρειάζεται να είναι συνεχώς στην πρίζα. Η Apple είναι πρωτοπόρος σε αυτή τη διαδικασία, αλλά ακολουθούν και άλλες εταιρείες της αγοράς των PC, που μπαίνει μάλλον καθυστερημένα στον 21ο αιώνα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από WSJ 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News