Business & Finance Τετάρτη 16/06/2021, 21:15
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

M/MARITIME: Στο Νεώριο της Σύρου ο δεξαμενισμός του AVRA.GR (βίντεο)

M/MARITIME: Στο Νεώριο της Σύρου ο δεξαμενισμός του AVRA.GR (βίντεο)

Το δεξαμενισμό του AVRA.GR στο ναυπηγείο Νεώριο της ONEX στο λιμάνι της Σύρου, ολοκλήρωσε η M/MARITIME, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Πρόκειται, όπως εξηγεί η εταιρεία, για πλοίο ξηρού φορτίου, τύπου Handysize, χωρητικότητας 34.930 dwt και το πρώτο πλοίο της εταιρείας που κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία, τον Ιούνιου του 2016, και παραδόθηκε στον υπό διαχείριση στόλο της τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρεται στη διαδρομή που διένυσε το πλοίο από το ναυπηγείο Hakodate Dock της Namura Shipbuilding Co. και τη θάλασσα της Ιαπωνίας, για να φθάσει στο Νεώριο της Σύρου, ένα ναυπηγείο με ιστορία 160 ετών, τον Απρίλιο του 2021 για να κάνει τον πρώτο του δεξαμενισμό στο πρώτο εργοστάσιο βαριάς βιομηχανίας στα Βαλκάνια.

«Κατά τη διάρκεια αυτού του πενταετούς ταξιδιού στη θάλασσα, το AVRA.GR μετέφερε 879.550 τόνους ξηρών εμπορευμάτων σε όλο τον κόσμο και μετέβη σε 91 διαφορικά λιμάνια. Επιπλέον, στο πλοίο υπηρέτησαν συνολικά 130 ναυτικοί ως αξιωματικοί και πλήρωμα», σύμφωνα με τη M/MARITIME.

Η εταρεία αναφέρεται και στο δεύτερο πλοίο του στόλου της, το ARMONIA.GR, ξηρού φορτίου τύπου Ultramax και χωρητικότητας 61.232 dwt που κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Imabari Shipbuilding στην Ιαπωνία και το οποίο αναμένεται να φτάσει στο Νεώριο της Σύρου μέσα στις επόμενες ημέρες και να ολοκληρώσει τον δεξαμενισμό του στις αρχές Ιουλίου του 2021.

«Η M/MARITIME θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελληνική ναυπηγική βιομηχανία και σκοπεύει να ολοκληρώσει των δεξαμενισμό των πλοίων της Εταιρείας στα ναυπηγεία ONEX υποστηρίζοντας έμπρακτα την τοπική επιχειρηματική κοινότητα μέσω πρόσθετων εργασιών στους χώρους ενδιαίτησης των πλοίων, προσφέροντας καλύτερο σχεδιασμό και δημιουργώντας ένα περιβάλλον άνετο για τους ανθρώπους μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News